Diari La Veu del País Valencià
El PPCV recupera l’Alcaldia d’Alacant

Luis Barcala, del PPCV, és des d’aquest matí el nou alcalde d’Alacant després del ple d’investidura en què la candidata socialista, Eva Montesinos, no ha pogut aconseguir els 15 vots necessaris perquè l’esquerra conservara l’Alcaldia. Ha sigut clau el vot en blanc de la regidora expulsada de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte, necessari perquè la socialista Montesinos resultara elegida en substitució del dimitit Gabriel Echávarri.

L’esquerra ha governat Alacant menys de tres anys, després de dos dècades de domini del PP, que va perdre les eleccions arran dels escàndols de corrupció protagonitzats pels exalcaldes Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo. Aquest dijous, però, el PP ha recuperat l’Alcaldia en ser el partit amb més regidors.

Carregant el vídeo…

L’alcaldessa accidental i candidata del PSPV-PSOE, Eva Montesinos, necessitava 15 vots per a presidir la corporació municipal i, per a això, li feia falta el suport de, com a mínim, un dels dos regidors no adscrits o trànsfugues: Nerea Belmonte (ex de Guanyar Alacant) o Fernando Sepulcre (ex de Ciutadans). Així es desprenia després de la previsible negativa del PP a donar suport a la seua opció i al rebuig expressat pels cinc regidors de Ciutadans.

Com que Montesinos no ha aconseguit el vot de Belmonte o Sepulcre, els anunciats suports del PSPV-PSOE i dels seus exsocis de govern, Guanyar i Compromís, han sigut insuficients. Per això, l’alcalde, a partir d’aquest dijous, és Luis Barcala, ja que el PP va ser el partit més votat en les eleccions municipals de maig de 2015.

L’adéu d’Echávarri

El socialista Gabriel Echávarri –doblement processat pel cas Comerç i per l’acomiadament d’una treballadora temporal de l’Ajuntament d’Alacant– va formalitzar el 9 d’abril al matí la seua renúncia a l’acta d’edil i, per tant, a l’Alcaldia d’Alacant.

L’eixida d’Echávarri es va anunciar ja el 23 de març, després de la reunió del Secretariat del PSPV en la seu a València. Allí, l’encara alcalde va dir que delegava les seues funcions en la vicealcaldessa i número dos socialista, Eva Montesinos, fins diumenge, 8 d’abril.

Amant del dibuix i de les fogueres d’Alacant

Entre les principals aficions de Barcala es troben el dibuix i la pintura, però també participa de forma activa en les festes de la ciutat, especialment en les Fogueres d’Alacant i la Setmana Santa. “M’encanten les Fogueres, els Moros i Cristians i participe en la Setmana Santa”, ha explicat durant les seues primeres declaracions com a alcalde. Des que va nàixer ha estat vinculat a la Foguera Alfonso El Sabio i forma part de la barraca Echuanos des de 1995. Així mateix, la fotografia, la lectura i la pràctica de diversos esports també formen part de la seua vida.

Amb esposa i dues filles, aquest alacantí de 56 anys és llicenciat en Dret per la Universitat d’Alacant i ha tingut obert un despatx professional, encara que també ha treballat durant un període com a responsable legal de l’extint banc Banesto.

És afiliat del PP des de 1987, quan va entrar en Noves Generacions, però no va ser fins l’any 2011 quan va formar part de la política activa, concretament quan va concórrer a les eleccions municipals com a número 19 de la llista encapçalada per l’exalcaldessa popular Sonia Castedo. Encara que no va eixir elegit en un primer moment, pocs mesos després va entrar en la corporació municipal per la renúncia del també popular i expresident de la Diputació d’Alacant José Joaquín Ripoll.

En els últims comicis va ocupar el quart lloc de la llista del PP, després d’Asunción Sánchez Zaplana, que va deixar l’acta pel de senadora, María Ángeles Goitia (que li ha cedit hui l’opció de la candidatura) i José Císcar, qui també va abandonar per a ser diputat autonòmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa