Diari La Veu del País Valencià
El Banc Sabadell no veu cap motiu per a tornar la seu social a Catalunya

Banc Sabadell no té previst tornar la seua seu social a Catalunya. Així ho ha explicat aquest dimecres el president de l’entintat, Josep Oliu, en el dinar previ a la junta d’accionistes del banc, que se celebrarà aquest dijous. Es tracta de la primera que el banc celebrarà a Alacant, lloc on té la seu social des del 5 d’octubre de 2017.

Segons Oliu, el canvi de domicili social va vindre “motivat per causes greus i fonamentades”, és a dir, pel referèndum del passat l’1 d’octubre i les seues conseqüències polítiques i, en l’actualitat, “no hi ha cap motiu per a tornar”. El directiu del banc ha defensat el trasllat per la necessitat de trobar seguretat jurídica i de donar confiança als clients. A més, ha llevat importància al lloc concret del domicili social i, més encara, quan el negoci actual a Catalunya “no arriba al 20%” del total del banc. Ha remarcat, no obstant això, que la seu històrica continua a Sabadell, però que els serveis principals es donen als centres corporatius de San Cugat, Alacant i Las Tablas, a Madrid.

Després del trasllat, “el banc ha eixit enfortit” i opera “a ple rendiment”. Segons Oliu, “tots els paràmetres del banc estan en creixement” i, per tant ,donen la situació per normalitzada. A tot això ha afegit que no tenen previst “cap pla de contingència ni de restitució per al banc”. El seu objectiu era assegurar la confiança dels clients i allunyar-se d’un escenari que posara en dubte les garanties de l’entitat. Una vegada realitzat el trasllat, “que es va poder fer en 24 hores”, la tranquil·litat va arribar “de seguida”. “I més, quan el govern va prendre mesures”, ha destacat Oliu, que assegura que la decisió de migrar a Alacant no va ser una decisió política, “sinó tècnica”. De fet, el directiu ha apuntat que des de 2015 tenien previst que es podria donar una situació així.

Pel que fa a la situació econòmica a Catalunya, Oliu ha explicat que va haver-hi un xoc econòmic en octubre. En novembre es va mitigar la situació i en desembre el xoc havia desaparegut. No obstant això, ha destacat que alguns efectes de la incertesa política podrien subsistir a llarg termini. En aquest sentit, s’ha referit a la formació de nou capital, la inversió estrangera i el turisme de qualitat i de gamma alta.

Respecte als presos polítics, ha explicat que, “sentint-ho molt”, no és assumpte seu fer una valoració. Això no obstant, ha assenyalat que per a tornar a la normalitat caldria la constitució d’un govern a Catalunya i la derogació de l’article 155.

Comparteix

Icona de pantalla completa