Diari La Veu del País Valencià
Bombas Gens convida a mirar les seues exposicions amb ulls cinematogràfics en un cicle fins a l’estiu

Bombas Gens Centre d’Art de València ha posat en marxa un cicle de projeccions, conferències, visites guiades i instal·lacions perquè els visitants puguen mirar les seues exposicions “amb ulls cinematogràfics” durant els pròxims mesos, fins a l’estiu.

Es tracta d”Imatges sobre imatges. Del cinema a la fotografia’, un projecte de Miguel Ángel Baixauli i Vicente Ponce que anirà oferint al llarg de la primavera diferents lectures de les obres exposades des d’un punt de vista fílmic, segons ha indicat l’espai cultural en un comunicat. Aquest programa ja va començar “amb èxit” fa unes setmanes amb l’activitat ‘Sound Street’, a càrrec del cineasta Andrés Duque, i espera despertar el mateix interés amb una conferència de Miguel Ángel Baixauli i Vicente Ponce aquest dimecres a les 18.30 hores.

La coordinadora d’activitats de Bombas Gens, Sonia Martínez, ha explicat que el centre pretén “posar en relació les exposicions amb altres disciplines” i “acostar-les a altres públics”. “Ens sembla també interessant dotar d’una dimensió experiencial les imatges fixes i sumar-los capes de lectura i imaginaris”, ha dit. Amb aquest cicle en concret, a més, “busquem generar llocs de trobada incentivant una xicoteta comunitat de persones interessades en allò fílmic”, ha afegit.

Activitats des d’abril fins a juliol

Les activitats del cicle, que són gratuïtes, continuaran el divendres 27 d’abril, amb el cinefòrum ‘Els signes entre nosaltres’, que comptarà amb el teòric Manuel Asín, a les 19.30 hores.

Una setmana després, el divendres 4 de maig, tindrà lloc la visita-intervenció ‘Respirar, córrer, mirar’, que abastarà les exposicions ‘La blancor de la balena’, de Paul Graham, i ‘El pols del cos. Usos i representacions de l’espai’, de la cineasta Virginia García del Pino.

El dissabte 30 de juny se celebrarà ‘Peus de pel·lícula’, una visita guiada des del cinema per la teòrica Rocío Garriga. Com a colofó, al juliol però amb data encara per concretar, Bombas Gens acollirà un cinefòrum a càrrec de Manuel Delgado.

Comparteix

Icona de pantalla completa