Diari La Veu del País Valencià
Castelló en Moviment també demana explicacions al PSPV i al Bloc pel seu finançament

El portaveu de Castelló en Moviment (CSeM, la marca local de Podem), Xavi del Senyor, ha anunciat que el seu grup polític ha demanat una reunió amb Francisco Gil, secretari general del PSPV-PSOE a Castelló, i amb Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló, per a abordar el presumpte finançament il·legal de les campanyes electorals del PSPV i del Bloc dels anys 2006 i 2007.

El regidor manifesta la “preocupació” que hi ha en el seu grup polític davant “les notícies publicades al voltant de les investigacions judicials en marxa”, segons informa CSeM en un comunicat. Del Señor ha declarat que “com a socis del Pacte del Grau pensem que aquests fets afecten l’honradesa i el debat públic sobre els signants d’aquest acord de governabilitat”. L’objectiu per a la formació assembleària, assegura el portaveu, ha de ser “garantir que en cap de les institucions valencianes hi haja dubte de possible corrupció”.

CSeM espera que aquesta reunió se celebre al llarg d’aquesta setmana. En la sol·licitud de reunió exigeixen celeritat a l’hora d’abordar les responsabilitats polítiques i posar en marxa nous mecanismes que eviten aquests tipus de pràctiques. “La dilació a l’hora de prendre mesures que allunyen qualsevol tipus de sospita sobre la tolerància zero amb la corrupció afecta la confiança que la ciutadania va dipositar en els signants del Pacte del Grau”, ha denunciat Del Señor, qui ha remarcat que “és imprescindible diferenciar-se del Partit Popular en tot el que fa referència a resoldre els presumptes casos de corrupció”. “És un assumpte que ens afecta també com a socis del Pacte del Grau”, ha asseverat el portaveu de l’agrupació electoral.

El grup assegura que encara no ha rebut resposta per part dels representants del PSPV i de Compromís. Aquesta reunió es demana després que Podem haja declarat que els implicats en el presumpte finançament il·legal en llocs de responsabilitat en les institucions valencianes han de fer un pas al costat. El regidor Del Señor assenyala que “estar a l’altura de les expectatives que la ciutadania ha dipositat en les sòcies de l’Acord del Grau comporta no sols no repetir la corrupció del PP, sinó establir noves fórmules per a evitar-ho en el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa