Diari La Veu del País Valencià
Cosco considera la ZAL del port de València i Parc Sagunt II un reclam per a la inversió xinesa

Esperançada. Així ha acabat aquest dimarts la delegació institucional valenciana la seua missió comercial a la Xina. La raó, l’oferiment al Consell realitzat per l’empresa dedicada a la logística portuària Cosco Shipping Ports per a convertir-se d’alguna manera en el seu ‘cicerone’ a la Xina i recomanar a les empreses del país invertir al territori valencià.

Segons ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest és el compromís que ha assumit la companyia en la reunió que han mantingut aquest dimarts i en la qual també han participat representants de Noatum Ports. Puig ha assegurat que Cosco, que va comprar el 51% de Noatum i que té una important presència al port de València, està satisfet d’estar a la capital del Túria i que aquest és el millor aval per a convéncer altres empreses d’invertir-hi.

Puig ha agraït a Cosco que “no sols invertisca” a València, sinó que també ajude el Consell perquè altres empreses seguisquen el seu camí. El president ha explicat que l’empresa xinesa s’ha mostrat molt interessada pel desenvolupament final de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de València.

La ZAL, que és un projecte antic, està ara com ara parada. És per això que Puig ha assenyalat que espera que el desbloqueig de les obres necessàries per a fer utilitzables aquests terrenys puguen començar a finals d’any. Per a això es necessita que l’Ajuntament de València, que és de qui depén, done llum verda al projecte; un extrem que de moment no està assegurat.

La intenció del Consell és que a principis de 2019 les obres de la ZAL del port estigueren acabades i, per tant, els terrenys, “operatius” perquè les empreses xineses interessades “puguen comprar parcel·les”. En aquesta operació, el testimoni de Cosco seria fonamental per a l’arribada de noves empreses, ha dit Puig.

El cap del Consell també ha explicat que els representats de Cosco han mostrat interés pel projecte logístic Parc Sagunt II. Una actuació urbanística que permetria tindre pastilles de terreny més grans que les ja existents per a oferir-li-les a empreses xineses interessades en grans inversions.

Operació Xangai

Per últim, el president ha fet un balanç “molt positiu” de les tres jornades de la missió comercial a la Xina. “S’han obert moltes possibilitats”, ha assegurat Puig, qui ha anunciat que el Consell, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat (IVACE) dependent de la Conselleria d’Economia i en col·laboració amb les cambres de comerç i els empresaris, començarà a treballar “d’immediat” en la que ha denominat ‘Operació Xangai’.

Es tracta de preparar un viatge amb empreses exportadores per a participar en una fira d’importacions anunciada pel president de la Xina, Xi Jinping, que se celebrarà en setembre a Xangai. “Hem de fer perquè les empreses valencianes estiguen a la fira i aprofitar l’interés del govern xinés de reequilibrar la balança comercial augmentant les importacions”, ha dit Puig, qui ha recordat que actualment són moltes més les empreses valencianes que importen que les que exporten i per un volum de compres molt superior al de vendes.

Comparteix

Icona de pantalla completa