Diari La Veu del País Valencià
El Consell compartirà dades amb el govern xinés per a perfilar l’oferta turística

El vessant turístic de la missió comercial a la Xina ha finalitzat aquest dimarts amb la firma d’un acord de col·laboració amb l’Acadèmia de Turisme que facilitarà a la Generalitat compartir dades amb el govern xinés. La intenció d’aquest conveni subscrit pel president Ximo Puig amb el seu homòleg de l’ens governamental per al turisme, Dai Bin, permetrà a l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) dissenyar l’oferta turística adaptant-la als interessos del visitant xinés.

Segons recull l’acord, a partir d’ara tots dos governs podran compartir dades sobre els visitants xinesos que visiten el País Valencià i els espanyols que visiten la Xina. D’aquesta manera, segons ha explicat el president, l’AVT podrà dissenyar polítiques turístiques adreçades a captar nous visitants xinesos, que representen un volum “irrellevant” actualment, segons les pròpies paraules de Puig. L’any 2017, poc més de 15.000 turistes van visitar el territori valencià, un 0,2% del total.

Puig ha destacat la importància d’aquest acord no sols pel que significa a curt termini, sinó per la porta que obri per a aconseguir la certificació turística que atorga el govern de la Xina. Aquesta acreditació és una mena de segell que concedeix el govern i que acredita que la destinació és un país Chinese friendly.

Això significa que el govern diu als seus ciutadans que aquella destinació facilita l’estada als visitants xinesos. Per a aconseguir-ho, alguns dels requisits són que hi haja informació en el seu idioma als aeroports, als llocs d’interés, als hotels o que es puga pagar amb els seus mitjans de pagament habituals, entre d’altres.

Per al sector turístic, també present en aquest viatge a la Xina, adaptar-se a les necessitats de la ciutadania xinesa és molt important per a poder atraure un mercat turístic que creix exponencialment any rere any. Així ho ha assegurat la secretària general d’Hosbec, Nuria Montes, qui ha explicat en declaracions als mitjans que el turista xinés és diferent al de la resta de nacionalitats amb el qual està acostumat a treballar el sector.

Montes ha assenyalat que els touroperadors els han confirmat durant les distintes reunions mantingudes que els turistes xinesos –que cada vegada en són més davant la incorporació gradual de milions de ciutadans a la classe mitjana– no busquen el model de sol i platja en què es basa bona part del turisme valencià.

Les motivacions per les quals viatgen els turistes xinesos són fonamentalment culturals. És per això que l’Agència Valenciana de Turisme considera imprescindible oferir experiències lligades a les festes, la música o la gastronomia –com pot ser participar en els Moros i Cristians, tocar en una banda o fer una paella– per a atraure aquest mercat.

Comparteix

Icona de pantalla completa