Diari La Veu del País Valencià
Un veí d’Alacant troba a sa casa una granada de morter que podria ser de la Guerra Civil

Un veí d’Alacant ha trobat a sa casa una granada de morter que podria procedir de la Guerra Civil espanyola, tot i que l’origen està sent investigat per la Policia Nacional després que el propietari de la casa la descobrira quan estava realitzant tasques de neteja, segons ha informat aquest dimarts la Comissaria Provincial en un comunicat.

Els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX) del Cos Nacional de Policia van traslladar la granada a les seues dependències per al seu posterior estudi i destrucció. El propietari de la casa, recentment heretada i situada al centre de la capital de l’Alacantí, va trobar el projectil aquest dilluns de vesprada mentre realitzava tasques de neteja i va avisar del fet la Sala Operativa 091 de la Policia Nacional.

Agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana van acudir al lloc i van constatar que, efectivament, hi havia un artefacte explosiu a l’interior de l’immoble. Aplicant les mesures de seguretat i l’oportú procediment tècnic, van assegurar el projectil a l’espera de l’arribada dels Tedax. Els experts van determinar que es tractava d’una granada de morter de 50mm del model Valero que, a causa del seu estat de conservació i les seues característiques tècniques, podria procedir de la Guerra Civil espanyola. Els Tedax van portar l’artefacte a les seues dependències per estudiar-lo i destruir-lo.

Comparteix

Icona de pantalla completa