Diari La Veu del País Valencià
Els hostalers valencians lideren el rànquing estatal de reciclatge d’envasos de vidre

L’hostaleria genera el 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat, per la qual cosa la contribució del sector és vital per a millorar els resultats de reciclat. En 2017, Ecovidrio –l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclat d’envasos de vidre a l’estat espanyol– va col·laborar amb 4.518 establiments gràcies a visites d’informació i sensibilització. A més, l’entitat va distribuir 1.878 poals especials entre els professionals del sector.

A més, Ecovidrio activa serveis de recollida especials per a hostaleria denominats ‘porta a porta’ en aquelles zones amb alta densitat d’establiments d’aquest tipus i de difícil accés per a les flotes de recollida. En el cas del País Valencià, Ecovidrio gestiona dos serveis especials als centres històrics de València i Alacant que compten amb la participació de 425 locals.

Així mateix, l’entitat engega cada estiu un pla integral per a incrementar el reciclat de residus d’envasos de vidre en l’hostaleria. En 2017, fins a 25 municipis costaners com València, Benidorm, Altea o Vila Joiosa, entre d’altres, van participar de la iniciativa i van aconseguir reciclar 10.000 tones de residus d’envasos de vidre. Gràcies a la col·laboració d’ajuntaments i establiments hostalers, el País Valencià va ser l’autonomia que més va reciclar en el marc de la campanya.

Augmenta un 6% el total de tones recuperades

Els valencians van reciclar 82.286 tones de residus d’envasos de vidre a través del contenidor verd durant 2017. Ecovidrio va gestionar la recollida selectiva de més de 314 milions d’envasos de vidre, segons ha informat en un comunicat.

En concret, cada valencià va reciclar una mitjana de 16,7 quilograms de vidre, quantitat que equival a 64 envasos per persona. Per demarcacions, Alacant va ser la que més va reciclar amb 20,9 quilograms per habitant, seguida de València amb 14,5 kg/hab i Castelló amb 12,7 kg/hab.

Addicionalment, l’entitat va gestionar el reciclatge de 5.529 tones de residus d’envasos de vidre a través de dues plantes de residus urbans. El total de tones d’envasos de vidre recuperades ascendeix a 87.815, un 5,7% respecte a 2016.

Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, durant 2017 es va incrementar un 3% el parc de contenidors fins a arribar a les 23.744 unitats. Així, hi ha un contenidor verd per cada 208 habitants.

Comparteix

Icona de pantalla completa