Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Hortensia Herrero portarà a València les escultures de Tony Cragg i n’adquirirà una

La Fundació Hortensia Herrero portarà una exposició de l’escultor Tony Cragg (Liverpool, 1949) a la Ciutat de les Arts i les Ciències, que es podrà contemplar del 27 de juny al 14 d’octubre. L’artista britànic, considerat el referent del ressorgiment de l’escultura britànica dels 80 i un dels més icònics, prendrà així el relleu de Manolo Valdés, qui va realitzar una reeixida exposició en aquest recinte l’any passat organitzada també per aquesta entitat.

La mostra constarà de sis escultures –dues d’elles realitzades expressament per a aquesta ocasió– que se situaran en diferents enclavaments del complex dissenyat per Calatrava. Quatre d’elles podran veure’s sobre l’aigua en diversos estanys del recinte. Aquest és un fet inèdit, ja que l’artista mai havia exposat les seues obres sobre una làmina d’aigua.

En acabar l’exposició, la Fundació Hortensia Herrero adquirirà una de les escultures, que serà situada en un lloc emblemàtic de la ciutat de València, tal com va fer amb l’exposició dedicada a Manolo Valdés l’any passat.

“És un honor poder portar un artista com Tony Cragg a València i que els valencians puguen contemplar la seua obra”, explica Hortensia Herrero, i afegeix: “Si amb Manolo Valdés portàvem de tornada a casa l’artista valencià més internacional, en aquesta ocasió el que fem és acostar als veïns de la ciutat i a tots els visitants d’aquest enclavament que és la Ciutat de les Arts i les Ciències un dels artistes més reconeguts en l’àmbit mundial”.

Aquestes escultures estaran realitzades en diversos materials com són el bronze, l’acer i la fibra de vidre. Pel que fa a les seues dimensions, algunes sobrepassaran els sis metres d’altura i els 4.000 quilograms de pes.

Comparteix

Icona de pantalla completa