Diari La Veu del País Valencià
Zaplana nega la reversió de la Ribera perquè l’hospital ha sigut sempre públic

L’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana ha lamentat que “hi haja els qui s’hagen embossat en el que es va fer fa quasi vint anys” quan “en sanitat el que es requereix és apostar per la modernització”: “Em sembla directament una pèrdua de temps i demostra la falta de visió i de projecte”, ha asseverat en relació a la reversió de l’anomenat ‘model Alzira’, abans d’assegurar que “no s’ha revertit res”, perquè “la gestió serà ara pública en lloc de privada, en un hospital que no existia i que ha sigut sempre públic i gratuït”.

Així ho ha manifestat el cap del Consell entre 1995 i 2002 durant una conferència que ha impartit aquest dilluns a l’Ateneu Mercantil de València, on ha assenyalat que la decisió del govern del Botànic “és legítima”. “Tant de bo encerten pel bé dels usuaris, però fa l’efecte que açò no és el que es pretén, sinó marcar barreres, que no és precisament el que ens convé, encara que siga a costa de no dir la veritat”, ha remarcat.

“És una mostra més de com la Comunitat Valenciana continua pendent del passat, perdent oportunitats de ser una regió capdavantera en un món de transformació”, ha censurat. En aquest sentit, ha agregat que “seran el temps i els usuaris els que diguen si la situació de llavors o la d’ara és la més encertada”.

“Però centrar en això el debat em sembla un error. Del que s’ha de tractar és de cercar l’excel·lència i de donar suport als professionals extraordinaris que hi ha en el sector i sostenen el prestigi de la nostra sanitat pública”, ha assegurat, al mateix temps que ha instat a apostar per “la modernització i la intel·ligència artificial” en el sector sanitari.

Comparteix

Icona de pantalla completa