Diari La Veu del País Valencià
Podem demana als implicats en el presumpte finançament irregular del Bloc i del PSPV que facen un pas enrere

El secretari d’anàlisi política de Podem al País Valencià, Ferran Martínez, ha exigit que les persones implicades en el presumpte finançament irregular del Bloc i del PSPV “facen un pas enrere”. El també senador de la formació morada ha deixat clar que no comparteix la posició dels partits implicats, que han llevat importància a l’assumpte perquè els possibles delictes ja haurien prescrit.

Així mateix, ha recordat que en una primera reunió tant el PSPV com Compromís es van comprometre a “publicar els comptes” abans de vint dies. Martínez s’ha mostrat prudent i ha explicat que, de moment, es mantenen a l’espera de rebre més informació sobre aquest cas, de manera que no faran càbales “al voltant de possibles escenaris polítics”. No obstant això, esperen que els partits del Botànic actuen al més prompte possible davant d’un fet que, segons ha explicat Martínez, “ha preocupat enormement” la seua formació política.

“En la nostra opinió, els partits del Consell han de resoldre aquesta contradicció, ja que no poden formar part d’un govern, qualificat com a la garantia de la regeneració democràtica, persones que tenen responsabilitat política i que apareixen en la interlocutòria”, ha ressaltat el senador, qui també ha demanat que “aquesta decisió siga sinònim que la corrupció no pesa en les institucions valencianes”.

Tot i que Martínez no ha explicitat els noms, sí que ha detallat que haurien de fer el pas enrere “totes les persones que apareixen en els documents adjunts a eixa interlocutòria judicial”, és a dir, factures i correus electrònics en què s’han basat les investigacions policials i judicials.

En un dels correus electrònics apareix Lluismi Campos, assessor del president de les Corts. En el missatge, una treballadora de Metrovacesa demana a un treballador de Crespo Gomar que comunique a l’actual assessor d’Enric Morera que la constructora havia pagat 40.000 euros a l’empresa de publicitat.

En el cas de José Manuel Orengo, assessor del President de la Generalitat, la jutgessa només el cita pel seu nom perquè era alcalde de Gandia i un dels treballadors de l’empresa Crespo Gomar, José Ramón Tiller, havia sigut assessor seu. De fet, Tiller també es troba en el supòsit dels assenyalats per Ferran Martínez, atés que ocupa un alt càrrec en Egevasa, una empresa pública dependent de la Diputació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa