Diari La Veu del País Valencià
Mercadona consolida el lideratge a l’estat espanyol tot i l’espenta de Lidl i dels supermercats locals

Mercadona es manté com a líder al capdavant de la distribució d’alimentació a l’estat espanyol després de tancar 2017 amb una quota de mercat del 24,1%, segons l’estudi ‘La situació de la gran distribució en el mercat de consum’, elaborat per EAE Business School.

En concret, l’informe mostra que el mercat del gran consum de les llars està recuperant els nivells que havia perdut en els anys de crisi i que la distribució espanyola està “molt atomitzada”, encara que està dominat per un grup de grans cadenes que acaparen la majoria de la despesa dels consumidors.

Per darrere de la companyia presidida per Juan Roig se situen Carrefour i el Grup Dia, que van tancar l’any amb una quota del 8,7% i un 8,2%, respectivament, mentre que Eroski mostra, igual que Dia, una tendència a la baixa des de 2014, fins al 5,6% de 2017.

L’informe destaca el creixement dels supermercats locals, que mostren una evolució favorable des de 2013, quan ocupaven el 8,6% del mercat, fins a 2017, amb un 11,3%. Això suposa un increment de 2,7 punts, que es deu a l’augment en el nombre d’establiments d’aquesta mena, així com una major propensió del consumidor a valorar aspectes com la proximitat i els productes frescos.

Lidl és una altra de les cadenes que experimenta creixement en 2017, encara que de forma més moderada, amb una quota del 4,3%, la qual cosa representa un increment d’1,5 punts respecte de l’any 2013.

D’altra banda, les vendes en línia creixen de forma tímida en els últims anys, ja que han passat de representar el 0,5% del mercat a un 1,3% en 2017, amb el potencial de creixement d’aquest canal en els pròxims anys, sobretot per les fortes inversions que estan fent les cadenes per a digitalitzar el negoci, especialment després de l’entrada d’Amazon.

Comparteix

Icona de pantalla completa