Diari La Veu del País Valencià
La dona és clau per a la supervivència del teixit social dels pobles
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors alerta que l’onada de retallades socials resulta encara més greu, si cap, per a les dones de les zones rurals que per a les que viuen en les urbanes i demana la sensibilitat de les Administracions Públiques per a revertir aquesta situació.

Les retallades de la Generalitat Valenciana en matèria de sanitat, educació i altres qüestions bàsiques com per exemple la dependència, s’accentuen encara més en les zones rurals i especialment afecten el col·lectiu de les dones. La supressió d’unitats escolars en els pobles, l’eliminació de les ajudes a la dependència, les dificultats d’accés a una sanitat pública de qualitat, són alguns dels factors.

A tot açò, cal sumar la proposta de la reforma de la Llei de l’avortament aprovada el passat mes de desembre pel Consell de Ministres i actualment en tràmit parlamentari. Amb les noves premisses plantejades pel Ministeri de Justícia, i a causa de la falta de serveis assistencials públics, les dones que viuen en les zones rurals es veuran encara més perjudicades que les que viuen en zones urbanes.

Per si no fos poc tot l’anterior, la Llei de Titularitat Compartida en les explotacions agràries, que va alçar moltes expectatives en el seu inici, s’ha quedat pràcticament en paper mullat davant les dificultats per a la seua aplicació i els escassos beneficis que fins a hui ha reportat a les dones agricultores i ramaderes. Ser agricultora o ramadera davant aquesta situació es converteix així en una tasca més dura i complexa.

Davant el Dia Internacional de la Dona, la Unió desitja ressaltar l’important paper que exerceix el col·lectiu femení en el món rural, tant en el seu treball en les explotacions agràries com en les tasques domèstiques o la cura dels xiquets o ancians.

L’Àrea de la Dona de la Unió demana en aquest sentit mesures efectives per part de les Administracions Públiques per a invertir aquesta situació i fer visible el treball de les dones agricultores i ramaderes en les seues explotacions i en tot el que competeix a la seua labor en les zones rurals. Les dones són el pilar més rellevant perquè l’agricultura seguisca sent un motor de l’activitat econòmica dels nostres municipis, vital perquè no es despoblen i part imprescindible de la vida activa dels mateixos.

Comparteix

Icona de pantalla completa