Jonatan Penalba, Arkano, El Niño de Elche i Tesa: el rap i el cant d'estil se citen a Alacant

El teatre Archines acull la primera edició del festival Improversa durant el mes de maig
/ València
15 abril 2018 01:00h
El dissabte seran les dones les encarregades d\'animar el festival amb una jornada anomenada \'El rap té nom de dona\'.

El cartell del festival Improversa d'Alacant ja va prenent forma. Arkano, Jonatan Penalba, Lauren Nine, Yaike, Tesa, El Niño de Elche i Las Víctimas Civiles són les primeres confirmacions de la cita que comença el proper 11 de maig i s'estendrà fins al dia 13. Es tracta de la primera edició del festival, que està dedicat a la improvisació i a la música i la cultura popular, tradicional i urbana. Tal com ja va avançar Diari La Veu, el certamen se celebrarà al teatre Archines d'Alacant i està impulsat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

Improversa és una innovadora proposta musical en què es confrontaran estils tradicionals com el cant d'estil i l'urbà, que protagonitzaran una inèdita baralla de galls prenent com a matèria primera dos estils musicals distanciats en el temps, però amb elements en comú com ara la creació ad hoc i en viu.

Fins al moment, Arkano i Jonatan Penalba són les úniques confirmacions per al primer dia del Festival. / IMPROVERSA

Es tracta, doncs, "d'un festival que reuneix la música popular, la música popular urbana i la música popular tradicional, on les paraules tenen un pes molt important, tant en el cant improvisat tradicional i urbà com en altres expressions més elaborades, com poden ser el hip hop o la cançó d'autor", va explicar la directora adjunta de Música i Cultura popular de l'IVC, Marga Landete.

Segons ha confirmat el festival al seu compte de Facebook, la primera baralla de galls la protagonitzaran Arkano i Jonatan Penalba. La cita, el divendres 11 a les 22 hores. El dissabte seran les dones les encarregades d'animar el festival amb una jornada nomenada 'El rap té nom de dona'. Així, Lauren Nine, Yaike i Tesa es mediran amb les seues improvisacions a l'escenari de l'Archines a partir de les 19 hores.

El torn d'El Niño de Elche i Las Víctimas Civiles arribarà diumenge al mateix escenari, però a les 20.30 hores. Fins ara, Improversa només ha fet públiques aquestes actuacions, però no es descarten més confirmacions els propers dies. 

Fins al 2 de maig les entrades es poden comprar a 30 euros. / IMPROVERSA

El preu de les entrades diàries al festival és de 15 euros. No obstant això, fins al dia 2 de maig es pot adquirir un abonament que dóna accés a tots els concerts per 30 euros. A partir d'eixa data, el preu s'incrementarà a 35 euros. 

next