Diari La Veu del País Valencià
Jonatan Penalba, Arkano, El Niño de Elche i Tesa: el rap i el cant d’estil se citen a Alacant

El cartell del festival Improversa d’Alacant ja va prenent forma. Arkano, Jonatan Penalba, Lauren Nine, Yaike, Tesa, El Niño de Elche i Las Víctimas Civiles són les primeres confirmacions de la cita que comença el proper 11 de maig i s’estendrà fins al dia 13. Es tracta de la primera edició del festival, que està dedicat a la improvisació i a la música i la cultura popular, tradicional i urbana. Tal com ja va avançar Diari La Veu, el certamen se celebrarà al teatre Archines d’Alacant i està impulsat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Improversa és una innovadora proposta musical en què es confrontaran estils tradicionals com el cant d’estil i l’urbà, que protagonitzaran una inèdita baralla de galls prenent com a matèria primera dos estils musicals distanciats en el temps, però amb elements en comú com ara la creació ad hoc i en viu.

Fins al moment, Arkano i Jonatan Penalba són les úniques confirmacions per al primer dia del Festival. / IMPROVERSA

Es tracta, doncs, “d’un festival que reuneix la música popular, la música popular urbana i la música popular tradicional, on les paraules tenen un pes molt important, tant en el cant improvisat tradicional i urbà com en altres expressions més elaborades, com poden ser el hip hop o la cançó d’autor”, va explicar la directora adjunta de Música i Cultura popular de l’IVC, Marga Landete.

Segons ha confirmat el festival al seu compte de Facebook, la primera baralla de galls la protagonitzaran Arkano i Jonatan Penalba. La cita, el divendres 11 a les 22 hores. El dissabte seran les dones les encarregades d’animar el festival amb una jornada nomenada ‘El rap té nom de dona’. Així, Lauren Nine, Yaike i Tesa es mediran amb les seues improvisacions a l’escenari de l’Archines a partir de les 19 hores.

El torn d’El Niño de Elche i Las Víctimas Civiles arribarà diumenge al mateix escenari, però a les 20.30 hores. Fins ara, Improversa només ha fet públiques aquestes actuacions, però no es descarten més confirmacions els propers dies.

Fins al 2 de maig les entrades es poden comprar a 30 euros. / IMPROVERSA

El preu de les entrades diàries al festival és de 15 euros. No obstant això, fins al dia 2 de maig es pot adquirir un abonament que dóna accés a tots els concerts per 30 euros. A partir d’eixa data, el preu s’incrementarà a 35 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa