Diari La Veu del País Valencià
Compromís insta el Consell a sol·licitar al Ministeri una Comissió de Seguiment del Pla de Rodalia

Compromís ha registrat en les Corts una proposició no de llei (PNL) per a instar el Consell a sol·licitar al Ministeri de Foment la convocatòria “urgent” d’una Comissió de Seguiment del Pla de Rodalia davant els “incompliments” en el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2018 en matèria d’inversió ferroviària. La coalició ha instat a l’engegada d’aquest organisme després que els fons que va anunciar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per als rodalia “no s’hagen reflectit” en el projecte de comptes que ha presentat el govern.

La diputada Belén Bachero ha recordat en un comunicat que Foment va anunciar al desembre de 2017 una inversió de més de 1.400 milions en nou anys per als rodalia. “Quatre mesos després, el Pla de Rodalia ha quedat en paper mullat, ja que en el projecte de pressupostos solament s’assignen 50 milions”, ha lamentat, per a advertir que “amb aquest escàs ritme inversor, necessitaríem tres dècades per a dur a terme el pla”.

Per a Compromís, els PGE “solament preveuen partides ridícules per a alguns trams dels rodalia”, mentre que “per a uns altres desapareix qualsevol tipus d’inversió”. Es tracta d’una situació sobre la qual la parlamentària ha subratllat que “no és nova i es repeteix any rere any en els comptes estatals, per això la urgència d’engegar el Pla de Rodalia”, insisteix Bachero.

A més d’urgir el Ministeri perquè “done la cara i explique als valencians per què els PGE d’aquest any no inclouen el que es va prometre en el Pla de Rodalia”, la coalició ha reclamat una rectificació al govern i que s’augmenten les partides destinades a aquest Pla”. Com encara queda el període d’esmenes al pressuposats, “és perfectament possible una rectificació per a fer realitat les reivindicacions justes”, ha subratllat la diputada.

Comparteix

Icona de pantalla completa