Mavi Mestre pren possessió com a rectora de la Universitat de València

La catedràtica de Psicologia ha demanat la col·laboració i ha promés una gestió basada en el "diàleg, la negociació i l'acord"
/ València
13 abril 2018 01:00h

La catedràtica Mavi Mestre ha pres possessió del seu càrrec com a rectora de la Universitat de València en un acte celebrat aquest divendres al saló d'actes de l'edifici de Rectorat. També han assumit els seus càrrecs tots els membres del Consell de Direcció. La nova rectora ha demanat la col·laboració de tota la comunitat universitària per a mantindre el prestigi social de la Universitat, el rigor de la docència i l'excel·lència de la investigació. A més, ha promés una gestió basada en "el diàleg, la negociació i l’acord".

Mestre, que es va convertir el passat mes de març en la primera rectora de la centenària universitat, ha mostrat el seu agraïment als rectors que l'han precedit en el càrrec i, en especial, a Esteban Morcillo i a Francisco Tomás, que van comptar amb ella als seus equips de gestió. També ha tingut paraules d'agraïment per als membres del seu Consell de Direcció i per a les dues persones que van optar al Rectorat en les passades eleccions, Vicent J. Martínez i Maria Antonia García Benau.

La nova rectora ha recordat "els temps difícils" que han travessat les universitats públiques els darrers anys, amb reducció de recursos, increment de les taxes per als estudiants i disminució de les beques. Per tot això, ha agraït els esforços de tota la Universitat de València per tal de minimitzar l'impacte de la crisi, ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Per la seua banda, Esteban Morcillo, qui deixa el càrrec de rector en finalitzar el seu segon manament, ha expressat el seu agraïment pel suport de tots els estaments de la comunitat universitària en uns temps difícils i ha remarcat que no abandona la institució, ja que continuarà com a docent i investigador de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Mavi Mestre va nàixer a Oliva. És catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. Doctora en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat. És especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres.

La seua activitat docent ha estat reconeguda amb sis quinquennis. La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. Com a directora d'un grup d'investigació ha sigut investigadora principal de projectes competitius, entre els quals cal destacar un projecte PROMETEO amb la Universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i, actualment, del projecte PROMETEO sobre ‘Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada’.

És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d'Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d'Història de la Psicologia. La seua recerca ha estat reconeguda amb sis sexennis d'investigació. Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d'Estudis i vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València. El dia 6 de març de 2018 va ser elegida rectora de la Universitat de València. El Decret 41/2018, de 6 d’abril, del Consell de la Generalitat Valenciana (DOGV de 10 d’abril de 2018) va recollir el seu nomenament.

next