Diari La Veu del País Valencià
Requena aspira a arribar a les 4.000 hectàrees de producció de cava

El municipi de Requena, l’únic al País Valencià amb la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Cava, aspira a arribar a les 4.000 hectàrees, que permetran als seus huit cellers elaboradors duplicar la comercialització de botelles en deu anys i superar els vint milions de litres.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, qui ha indicat en la comissió d’Agricultura de les Corts que, de les 36.110 hectàrees inscrites a l’estat espanyol en la Denominació d’Origen Protegida Cava, 3.136 pertanyen a Requena, on el 15% de la superfície de vinya es dedica al cava.

Mulero ha recordat que el Ministeri va fixar el passat 29 de desembre en 4.950 hectàrees la superfície que es podrà autoritzar per a les sol·licituds de noves plantacions de vinyer en 2018 a l’estat espanyol –el 0,52% de l’extensió actual– i en l’àmbit de la DOP Cava va establir un límit de 172,2 hectàrees.

També ha precisat que s’ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura poder plantar en 2018 unes 350 noves hectàrees de vinya de les 4.950 autoritzades a l’Estat i que en el cas del cava la Generalitat ha treballat per a arribar al màxim possible de plantació, ja que el raïm per a cava té un rendiment d’un 20 o un 25% superior a la resta.

Segons ha dit, pràcticament el 87% de les sol·licituds de productors valencians en procés de reestructuració que van presentar les seues peticions de replantació abans del 29 de desembre seran reconegudes com a DOP Cava i s’espera que entren també unes 50 hectàrees que es van presentar després.

“Això significa que pràcticament tindrem un escenari de 4.000 hectàrees de potencial de producció”, ha indicat el secretari autonòmic, qui ha recordat que la producció de vinya està “totalment controlada” i fins a l’any 2030 no es liberalitzarà la seua plantació.

També ha explicat que en l’últim any s’han comercialitzat més de huit milions de botelles de cava de Requena, on hi ha quasi 800 agricultors productors de raïm per a cava i es produeixen entre 12 i 13 milions de litres, dels quals se’n comercialitzen 8 i la resta es venen com a vi base, a granel, a altres territoris de cava.

Rodríguez Mulero ha indicat que s’ha passat en els últims cinc anys d’unes vendes de cava que no arribaven als cinc milions de botelles als huit milions de botelles, amb l’expectativa d’arribar als deu milions l’any que ve.

Finalment, ha indicat que el sector valencià del cava té “molt bones possibilitats” i ha orientat la seua producció a la qualitat, encara que en els últims anys es ven menys perquè competeix amb el vi espumós al mercat internacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa