Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez fa d’Alzira la referència del model sanitari del PSOE

La Casa de la Cultura d’Alzira ha sigut l’escenari de la gran festa de celebració del socialistes alzirenys, riberencs, valencians i espanyols de la primera reversió d’un hospital privat a la gestió pública. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet menció, fins i tot, de la Llei General de Sanitat aprovada per l’aleshores ministre Ernest Lluch.

Sánchez ha parlat de la “coherència històrica d’un partit que va posar en marxa l’estat del benestar a Espanya”. En un ambient d’eufòria, el líder socialista amb “moltes ganes de festejar l’èxit col·lectiu de recuperar per a tots el que el PP va posar en mans d’uns pocs”. Per això ha agraït a Ximo Puig, que l’ha precedit a l’escenari, el fet d’haver convertit Alzira en “el símbol del compliment de la paraula donada”.

Pedro Sánchez ha elevat el to del seu discurs per a proclamar que, “enfront dels qui ara parlen de pàtries, per als socialistes la pàtria és l’hospital i el col·legi” que s’obri. Per això s’ha compromés a “blindar la sanitat pública” en una futura reforma de la Constitució “com un dret fonamental, perquè mai més es puga retallar, sobretot per als qui menys en tenen”.

En una referència als problemes de finançament del País Valencià, Sánchez ha ironitzat al voltant de la negativa de Marinao Rajoy a l’hora d’atendre les demandes de Ximo Puig: “Pot ser aquest govern no vol donar-te més recursos per a evitar que es revertisquen més hospitals privats al sector públic”.

Pedro Sánchez no ha visitat l’hospital revertit, tot i que en la primera fila dels assistents a l’acte es trobava la consellera de Sanitat, Carmen Montón. També hi estava present el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos.

El suport de Sánchez a Puig

Abans del míting, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha reconegut el suport de Pedro Sánchez davant la investigació judicial del presumpte finançament irregular del partit en la campanya electoral de 2007 i ha subratllat “l’actitud ben clara” que manté el PSOE: “Nosaltres no som el PP”, ha conclòs.

Ximo Puig sent el suport de Pedro Sánchez “en tots els casos” i assegura que “coincideixen en els objectius”. / PSOE

En declaracions als mitjans, ha afirmat que “per descomptat” sent que té el suport de Sánchez en aquest “i en tots els casos”. Ha destacat que tots dos comparteixen “la vocació fonamental de servir als ciutadans” i ha garantit que coincideixen “plenament” en els objectius.

“Pedro Sánchez, com el PSOE, té una actitud ben clara en aquesta qüestió; nosaltres no som el PP, no insultem els jutges ni la policia ni els periodistes”, ha asseverat. Per això ha advertit que, fins ara, “la justícia no ha demanat res al PSPV” i ha garantit la col·laboració amb els tribunals.

Comparteix

Icona de pantalla completa