Diari La Veu del País Valencià
Arxivada la querella per injúries presentada per una regidora del PPCV contra Sandra Gómez

L’Audiència Provincial de València ha arxivat la causa oberta contra la primera tinent d’alcalde de la capital, la socialista Sandra Gómez, per unes suposades injúries a la regidora del PPCV Beatriz Simón. Segons consta en una interlocutòria de la secció segona, aquesta decisió s’adopta en estimar un recurs de Gómez, de manera que s’acorda el sobreseïment de les actuacions contra ella sense la imposició de costes. La decisió, però, encara pot ser recorreguda davant la sala segona del Suprem.

La querella de Simón es va sustentar en una pregunta que va realitzar Gómez en la comissió d’investigació de l’Ajuntament de València convocada per a dirimir les possibles responsabilitats polítiques dels regidors del PPCV en el marc del cas Imelsa a l’assessor de Simón Luis Salom, sobre si aquesta edil presumptament “podria haver utilitzat la seua empresa per a blanquejar”, com apuntava un mitjà de comunicació.

En la seua declaració al jutjat, la querellada va aportar, com a justificació de les seues afirmacions, la citada informació periodística, que feia referència a uns suposats interrogatoris en els quals Simón “hauria posat a la disposició dels seus companys la seua empresa per a blanquejar diners procedents de la caixa B del PP”, segons arreplega la citada interlocutòria. “També s’arreplegava que l’assessor de Simón era Luis Salom, qui també proposava tècniques de blanqueig”, afegeix aquest escrit de l’Audiència.

El fiscal va exposar sobre aquest tema que “les expressions –de Gómez– van ser realitzades en termes interrogatius davant una comissió creada ex professo per a depurar possibles responsabilitats polítiques d’alguns dels regidors de l’Ajuntament respecte de fets d’especial gravetat i transcendència que presentaven caràcters de delicte”.

Així mateix, va explicar que “no era la primera vegada que s’expressaven, ja que havien sigut difoses mesos abans pel mateix mitjà de comunicació”, de manera que “les referències errònies al sumari, sent certa la seua falsedat, no permeten inferir un ànim d’injuriar ni vexar”.

Exposa així mateix la sala que “no es qüestiona la pregunta en si (si la querellant li va proposar blanquejar diners), sinó en realitat la manera en què es realitza, introduint informació que es diu que es troba en el procediment judicial”. Sobre aquesta qüestió, els magistrats recorden que “existeix el procediment en un jutjat d’instrucció relatiu al finançament irregular del partit al qual pertany la querellant” i que “aquesta informació, d’aquesta manera, s’havia publicat en un mitjà de comunicació prèviament”.

Gómez, satisfeta

Gómez ha mostrat la seua “satisfacció” davant la decisió de l’Audiència de València. “Primer, ens van amenaçar quan els vam denunciar; després, van intentar portar-nos als tribunals per alçar la veu”, ha dit. A més, ha afegit que, “al final, s’asseuran en la banqueta només els acusats de corrupció i no els que la combatem”.

Gómez ha asseverat que des del PP “segueixen sense assumir que València ja no és el pati d’esbarjo de la corrupció” d’aquesta formació. “Afortunadament, el nostre sistema judicial és taxatiu a l’hora de posar límits a qui, com la senyora Simón, pretenen callar la gent que hem treballat aquests anys per a defensar l’interés públic”, ha remarcat.

“Podríem demanar la dimissió tant de la senyora Simón com del seu assessor Luis Salom, però a qui no se n’ha anat ja després de tantes evidències, seran els valencians qui els retiren definitivament de la circulació política”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa