Diari La Veu del País Valencià
Educació no entén la vaga d’interins i reitera que el sistema continuarà necessitant cobrir places vacants

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha manifestat aquest dijous que “no entén” la convocatòria de vaga per part del professorat interí prevista per als dies 24, 25 i 26 d’abril i ha indicat que el sistema educatiu valencià “continuarà necessitant cobrir places vacants per docents interins”, ja que “es necessiten molts més docents que places d’educació es convoquen”.

Així ho ha manifestat després que l’STEPV haja registrat la convocatòria de vaga, reclamant a Educació “negociar un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí que no supere les oposicions massives els pròxims anys”.

La conselleria que dirigeix Vicent Marzà ha indicat que “continuarà treballant en la millora de les condicions laborals de tot el professorat, tal com s’està fent des de fa tres cursos”, amb l’objectiu d'”avançar en la qualitat educativa i en l’estabilitat de les plantilles docents”.

Segons ha remarcat, actualment, hi ha en el sistema educatiu valencià 15.000 interins treballant i des del curs 2015-2016 hi ha 5.000 docents més: “S’estan revertint les retallades de l’antic govern en un context d’infrafinançament”. “Això significa que molts interins que no treballaven amb l’antic govern des de fa tres cursos treballen amb regularitat perquè s’han augmentat les unitats educatives”, ha afegit. A més, Educació ha fixat el nombre de places per a les oposicions per als pròxims anys amb 13.000 places fins a 2021.

“La Conselleria fa temps que ho anuncia, des de fa mesos, perquè els aspirants es puguen preparar bé i tinguen clar el calendari”, han indicat les mateixes fonts, que han remarcat que els interins actuals “són clars candidats per a presentar-se a oposicions perquè, a més, tenen punts d’experiència” i el 80% dels aprovats són interins, que passen a tenir una plaça com a funcionari de carrera.

També ha destacat, el departament de Marzà, que els interins “estan cobrant els sexennis que l’antic govern no pagava”, estan cobrant els mesos de juliol i agost, tenen el mateix permís de paternitat que els funcionaris i poden accedir a la formació i poden sol·licitar les estades d’estiu a Gran Bretanya i Irlanda.

“A petició del sindicat STEPV, es va fer una proposta per a estudiar la possible estabilitat dels interins que tingueren 55 anys i 30 anys treballats, a la qual el sindicat s’ha negat”, han indicat des d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa