Diari La Veu del País Valencià
El PSPV i el Bloc es comprometen a publicar informes sobre la seua comptabilitat en 20 dies

El PSPV i el Bloc s’han compromés aquest dimecres amb Podem a publicar informes sobre la comptabilitat dels seus respectius partits en un termini no superior a 20 dies, després de la investigació judicial sobre el presumpte finançament irregular de les dos formacions en la campanya electoral de 2007.

Podem s’ha reunit, per separat, amb representants del PSPV i el Bloc per a traslladar-los la necessitat de “mantenir la tolerància zero davant la corrupció”, que “ha de ser un element diferenciador del Botànic respecte a les legislatures anteriors, de manera que contribuisca a reforçar l’eix central de la regeneració democràtica”.

Segons ha informat la formació morada en un comunicat, la mesura més efectiva que els dos partits podrien dur a terme “és publicar la comptabilitat, així com les factures de les seues campanyes electorals”. A més, des de Podem han afegit que els preocupa que després de 15 dies ambdues formacions “no aconseguisquen dissipar els dubtes sobre el seu finançament”.

Així mateix, asseguren que els partits han mostrat el seu compromís d’actualitzar la informació a mesura que la vagen trobant després de les seues anàlisis internes i, en tot cas, es publicaran informes en un termini no superior a 20 dies. A partir d’eixos informes, proves recaptades i davant la determinació judicial d’alguna responsabilitat, “s’han compromés a prendre mesures així com a donar suport a la creació d’una comissió de recerca a les Corts que analitze aquestes informacions i establisca responsabilitats polítiques en cas d’haver-les, independentment de les resolucions judicials”.

“Cal donar una resposta contundent i diferenciadora respecte a com resolia el Partit Popular els casos que l’han anat afectant de manera recurrent, com són la trama Gürtel o el Cas Taula”, han indicat des de Podem, que ha recordat que “les trames de finançament irregular de partits polítics on hi ha implicacions d’empreses constructores o del sector immobiliari han perjudicat molt la imatge dels governs valencians i no podem tolerar el més mínim indici de dubte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa