Diari La Veu del País Valencià
El Bloc demana a la justícia conéixer què està investigant del seu finançament

La direcció del Bloc Nacionalista Valencià ha acordat sol·licitar empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) perquè faça pública tota la informació relativa al suposat finançament irregular de la formació. En una nota enviada després de reunir-se a la seu de València, els dirigents nacionalistes lamenten que, tot i “les contínues informacions aparegudes als mitjans de comunicació que fan referència a la investigació judicial”, el partit “no ha rebut cap notificació o informació oficial”.

L’Executiva Nacional s’adreçarà als òrgans judicials davant de “la indefensió” i “a l’empara de la legislació vigent” perquè, segons assegura en la nota, “no tindria cap sentit que, una vegada feta pública la informació, una de les parts implicades no tinguera accés a l’expedient que obra en seu judicial”.

El Bloc matisa que la informació sol·licitada es limita al “contingut del procediment que no afecte futures investigacions”. També es declara disposat “a oferir la total col·laboració de l’organització amb la justícia per esclarir aquestes informacions”.

Investigació interna

Segons s’explica al text, “la direcció Nacional del Bloc ha encetat un procés de recopilació d’informació sobre la campanya electoral” de les “Eleccions Municipals de 2007 i el seu finançament” en coherència amb el “compromís de tolerància zero amb qualsevol tipus de corrupció”.

La nota relata que el procés “s’està realitzant per les àrees d’Organització i Finances del partit que estan treballant amb el rigor, la cautela i la determinació que requereix l’exigència ètica del valencianisme progressista”.

Aquestes àrees han informat a l’Executiva “del desenvolupament de la recerca d’informació” encara en marxa i que, “analitzada la documentació recopilada de què es disposa en la seu”, encetaran “una segona fase dels treballs per contrastar-la amb els responsables de campanya de 2007”.

Aquesta fase consistirà a comprovar “les despeses concretes i efectives que es van produir en dita campanya, així com els conceptes específics pels quals es van produir els pagaments a l’empresa Crespo Gomar”.

Finalment, la direcció nacionalista proclama “davant la militància i el conjunt de la ciutadania valenciana el compromís amb la integritat i l’honestedat, que han sigut principis rectors de l’actuació política de milers de valencianistes” al llarg de la seua història. Per tant, es compromet a estar “a l’altura d’aquest llegat” i demostrar “que no tots els partits són iguals quan es tracta de respondre davant possibles irregularitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa