Diari La Veu del País Valencià
Sanitat incorpora el principi actiu en les receptes per a fomentar l’ús de genèrics

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública incorporarà el principi actiu en les receptes a partir d’aquest dimecres com una de les mesures previstes en el pla per a fomentar l’ús de medicaments genèrics. Així, en la recepta electrònica que es lliura al pacient s’inclourà el nom del principi actiu si la prescripció es produeix per marca comercial. Aquesta mesura començarà a realitzar-se a partir d’aquest dimecres 11 d’abril. A més s’inclourà un missatge informatiu sobre el concepte de principi actiu que apareixerà en la part inferior de la recepta.

L’objectiu principal d’aquest pla és augmentar la seua penetració a través d’accions que impacten en el principi actiu, tant per a donar-ho a conéixer a la ciutadania com per a la seua prescripció i la dispensació per part dels professionals. Entre les accions més destacades hi ha les de millorar la informació a la ciutadania sobre el principi actiu, facilitar la prescripció per DOE (denominació oficial espanyola) en l’àmbit de la prescripció ambulatòria, augmentar la informació sobre la utilització de genèrics i augmentar la seua penetració en l’àmbit hospitalari.

També s’inclourà informació general a la ciutadania sobre el concepte del principi actiu en la web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sota el lema ‘De principi actiu només n’hi ha un i de marques comercials n’hi ha moltes, coneixes el teu?’. La denominació del principi actiu és universal, inequívoca i única en l’àmbit estatal. Per a 2.400 principis actius que hi ha autoritzats existeixen més de 13.800 marques comercials a Espanya.

Actuacions en l’àmbit professional

En l’àmbit professional, s’adaptaran els sistemes d’informació per a fomentar la prescripció per DOE. Concretament, es facilitarà la cerca de fàrmacs per DOE en el cercador principal. Aquesta acció està previst que comence la setmana vinent, dimarts 17 d’abril.

En aquest cercador també es mantindran els medicaments que no són substituïbles, els apòsits, absorbents i la dietoteràpia. Per a cerques més específiques es compta amb el botó de Cerca Avançada de Medicaments.

Altres actuacions en l’àmbit professional consistiran a augmentar la penetració del medicament genèric en l’àmbit hospitalari, a través dels Serveis de Farmàcia hospitalaris. Aquesta actuació es realitzarà de forma contínua.

Comparteix

Icona de pantalla completa