Diari La Veu del País Valencià
El Ciutat d’Oviedo de Torrevella es concentra a València pel manteniment de l’escola
RedactaVeu / València.

Pares i mares del col·legi Ciutat d’Oviedo de Torrevella s’han concentrat aquest matí pels voltants de les Corts Valencianes en rebuig a la supressió del col·legi sencer el curs que ve per estar en barracots.

L’escola va rebre ahir la comunicació que definitivament tancarà l’1 de setembre i que l’alumnat serà distribuït en altres centres de la localitat (incomplint també una promesa que si es tancava el centre tot l’alumnat s’integraria en l’Acequión). D’aquesta manera, l’alumnat, majoritàriament immigrant i de nacionalitat i cultures diferents, serà segregat en altres centres de la localitat amb el perill de desfer tota la feina d’integració i de reducció d’absentisme que el Ciutat d’Oviedo havia aconseguit aquests darrers anys.

STEPV ha acompanyat des de Torrevella els representants dels pares i mares, i a València han sigut rebuts per més representants del Sindicat que els han acompanyat durant tota la concentració. La síndica d’EU, Marga Sanz, ha eixit del plenari que se celebrava en les Corts a saludar i mostrar el seu suport a les persones concentrades del Ciutat d’Oviedo.

L’escola continuarà la seua lluita pel manteniment del col·legi i ja està preparant noves accions per als pròxims dies, que comptaran novament amb el suport del Sindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa