Diari La Veu del País Valencià
Un metge és inhabilitat 5 anys per tractar el càncer amb mètodes pseudocientífics

La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB) ha acordat sancionar un col·legiat amb cinc anys d’inhabilitació per a l’exercici de la professió mèdica per haver divulgat i posat en pràctica procediments sense evidència científica amb pacients oncològics, en concret el mètode Hamer.

També ha fet un requeriment explícit al col·legiat, que té consulta a les demarcacions de Castelló i Barcelona, perquè “no torne a practicar ni a difondre en un futur procediments no validats i sense evidència científica”, ha informat aquest dimarts el CoMB en un comunicat. Segons el col·legi, el mètode Hamer suposa un risc per als pacients per la seua falta de fonament científic i ha assegurat que, de forma explícita, “anima els pacients amb càncer a apartar-se de tractaments eficaços i validats per la comunitat científica”, cosa que contravé les normes deontològiques i de bona praxi.

L’expedient que ha resolt la junta del CoMB es va iniciar arran d’un escrit que el mateix metge sancionat va dirigir al col·legi en juny de 2017, poc després de la seua aparició en un reportatge sobre pseudoteràpies que una cadena estatal va emetre en maig. El contingut d’aquest escrit, en el qual el metge defensava l’eficàcia de l’aplicació del mètode Hamer, i el reportatge van ser considerats per part de la junta motius suficients per a obrir un expedient de forma immediata.

En 1995 el mateix col·legiat va ser objecte d’una altra inhabilitació del CoMB per fets pràcticament idèntics –aplicar les teories del mètode Hamer– per un període de dos anys i la resolució va ser ratificada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa