Diari La Veu del País Valencià
El departament de la Ribera s’incorpora a la Història de Salut Electrònica de la Conselleria de Sanitat

El Departament de Salut de la Ribera s’ha incorporat a la Història de Salut Electrònica (HSE) de la Conselleria de Sanitat, cosa que permet agilitzar les consultes mèdiques, millorar la continuïtat assistencial i evitar repetir proves als pacients. La Història de Salut Electrònica és un dipòsit comú en el qual els centres sanitaris connectats de tot l’estat espanyol comparteixen informes i proves diagnòstiques de pacients perquè puguen ser consultats en línia pels facultatius que ho necessiten.

Així, des del passat 6 de març, i dins de la planificació del procés de reversió a la gestió pública directa, els facultatius de la Ribera han aportat més de 18.000 informes a aquest dipòsit comú. Es tracta d’informes d’alta en consultes externes, urgències i hospitalització, així com informes generats per proves diagnòstiques realitzades en els serveis de Radiologia i Medicina Nuclear de l’hospital d’Alzira.

“Aquesta és una mostra més de la integració del departament de la Ribera en els sistemes informàtics de la Conselleria de Sanitat, comunes a la resta dels departaments de gestió pública directa”, indica la Conselleria en un comunicat.

D’aquesta forma, des de la seua integració en aquest sistema d’informació, els facultatius de la Ribera poden accedir, a través de la història clínica d’un pacient, i mitjançant la seua signatura electrònica, a aquest dipòsit per a consultar documents compartits que han sigut generats per altres centres sanitaris sobre el mateix pacient. A més, a través de la pàgina web del Departament de Salut de la Ribera, els pacients amb targeta SIP i certificat digital també poden accedir a aquest repositori comú per a consultar, guardar i imprimir els seus informes d’alta i proves diagnòstiques.

La planificació de la integració de la Ribera en la Història de Salut Electrònica de la Conselleria de Sanitat va començar en setembre de 2017 i ha sigut un treball conjunt entre el Servei de Sistemes de l’hospital d’Alzira i els tècnics de la Conselleria de Sanitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa