Diari La Veu del País Valencià
Echávarri formalitza la seua renúncia a l’acta de regidor d’Alacant

El socialista Gabriel Echávarri –doblement processat pel cas Comerç i per l’acomiadament d’una treballadora temporal de l’Ajuntament d’Alacant– ha formalitzat aquest dilluns a les 09.37 del matí la seua renúncia a l’acta d’edil i, per tant, a l’Alcaldia d’Alacant.

El ja exprimer edil no ha acudit al consistori a lliurar la seua renúncia, tal com ja es va precisar, i ha sigut personal de la seua confiança qui ha fet lliurament del document davant la Secretaria General del Ple.

En l’escrit, Echávarri recorda que va ser triat alcalde el 13 de juny de 2015 i que hui comunica “als efectes oportuns” la seua renúncia al càrrec d’alcalde-president i a l’acta de regidor.

El fins ara alcalde d’Alacant ha publicat una piulada en el seu compte de Twitter amb una actuació de la banda U2 i el següent missatge “It’s a beautiful day. Don’t let it get way” (“És un dia bonic. No deixes que s’escape”).

Ara s’obri un termini màxim de deu dies per a convocar un ple extraordinari per a donar coneixement a la corporació del fet i, des d’aquell moment, s’iniciarà un altre termini de deu dies més per a convocar un nou ple d’investidura. Des d’Alcaldia ja s’ha subratllat que no es pretén apurar cap dels dos terminis. De fet, ja s’ha informat que el primer ple extraordinari se celebrarà aquest dimarts a partir de les 9.30 del matí.

Així mateix, es reclamarà a la Junta Electoral Central, a Madrid, que certifique que l’edil que el substituirà serà l’actual assessor de Festes, Miguel Castelló, que prendrà possessió de la seua acta en un ple extraordinari previ al d’investidura del nou alcalde o alcaldessa.

Delegació de funcions

L’eixida d’Echávarri es va anunciar el passat 23 de març, després de la reunió del Secretariat del PSPV en la seu a València. Allí, l’encara alcalde va dir que delegava les seues funcions en la vicealcaldessa i número dos socialista, Eva Montesinos, fins diumenge, 8 d’abril.

Per això, va sol·licitar a les forces polítiques que engegaren una negociació per a tancar la seua substitució amb l’objectiu de “desbloquejar un problema polític” i que “comence a córrer el rellotge de la responsabilitat de la resta de forces”.

Negociacions

Les negociacions per a investir la número dos van començar dijous passat amb els exsocis de Compromís i Guanyar Alacant. Eva Montesinos i la direcció del PSPV seguiran, a partir del dilluns, amb les trobades amb els no adscrits i Ciutadans.

Des d’ara s’obri la possibilitat d’aconseguir un acord que incloga el partit taronja, ja que aquest ha rebutjat fins al moment asseure’s a negociar el seu suport a Montesinos perquè Echávarri no havia formalitzat la seua renúncia.

Comparteix

Icona de pantalla completa