Diari La Veu del País Valencià
El relleu en l’alcaldia d’Alacant inicia el compte enrere per a evitar un retorn del PP al govern local

L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, presentarà aquest dilluns l’escrit de la seua renúncia a l’acta de regidor davant la Secretaria General del Ple, segons van informar a EFE fonts del seu entorn aquest diumenge. Les mateixes fonts van assenyalar que el document serà lliurat, previsiblement, per una persona de la seua confiança a primera hora del matí de dilluns en la citada secretaria, en la quarta planta del consistori.

Echávarri, doblement processat per suposats delictes de caràcter administratiu –fraccionament de contractes i acomiadament d’una interina, cunyada del portaveu local del PP–, va anunciar el passat 23 de març, després de participar a València en una reunió de la direcció del PSPV-PSOE, que el 9 d’abril deixaria l’Ajuntament, inclosa l’acta de regidor.

Des d’aquell anunci va delegar les seues funcions en la vicealcaldessa i número dos socialista, Eva Montesinos, qui exerceix en aquestos moments com a alcaldessa en funcions. A partir de la data de presentació de l’escrit de renúncia d’Echávarri, que serà aquest dilluns, comença el compte enrere per a tractar de recaptar els suports suficients i investir Montesinos, de manera que s’evite un retorn del PP al govern de la ciutat.

Amb el tràmit d’aquest dilluns s’obri un termini de deu dies per a la convocatòria d’un ple en el qual la corporació municipal prendrà coneixement de la renúncia. Una vegada celebrat aquest ple hi haurà un altre període màxim de deu dies perquè tinga lloc la sessió plenària d’investidura, per a la qual el substitut d’Echávarri en el grup municipal socialista, l’assessor de Festes, Miguel Castelló, haurà d’haver pres possessió com a edil, després del tràmit de certificació de la junta electoral.

Montesinos i càrrecs orgànics del PSPV-PSOE van iniciar dijous passat les negociacions per a investir la primera com a alcaldessa. La ronda va començar amb els seues exsocis de govern, Guanyar i Compromís.

Socialistes, Guanyar i Compromís sumen 14 dels 29 regidors que integren el consistori d’Alacant, per la qual cosa Montesinos necessita obtindre 15 vots per a ser alcaldessa, raó per la qual va anunciar la seua intenció reunir-se també amb Ciutadans (cinc edils), PP (huit) i els dos no adscrits, Nerea Belmonte i Fernando Sepulcre, per a tractar d’aconseguir el suport suficient per a la seua investidura.

Si en aquest ple d’investidura Montesinos no aconsegueix el suport de 15 regidors, l’alcaldia passaria al partit més votat en les últimes eleccions municipals, que va ser el PP, la qual cosa suposaria un retorn del partit conservador al govern local que abans d’aquesta legislatura va dirigir la ciutat durant cinc legislatures.

Comparteix

Icona de pantalla completa