Diari La Veu del País Valencià
Rajoy es vanta a Sevilla d’haver frenat la investidura il·legal de Puigdemont: La llei mana

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha vantat aquest diumenge d’haver evitat la investidura del president de la Generalitat de Catalunya destituït, Carles Puigdemont.

“Gràcies a l’actuació del govern, un processat per la justícia no presideix la Generalitat de Catalunya”, ha afirmat aquest diumenge durant la seua intervenció en la Convenció organitzada pel Partit Popular a Sevilla. El cap de l’executiu espanyol ha recordat després que el seu govern va assumir la “responsabilitat d’actuar” per a “frenar la investidura il·legal de Puigdemont” malgrat “les crítiques i la incomprensió” que va generar aquesta estratègia.

Per a Rajoy, “les decisions de la justícia s’han de respectar i acatar quan agraden i quan no agraden tant i ha quedat clar que la llei mana més que qualsevol president, qualsevol partit i qualsevol propòsit”. També ha apuntat que ara “el més urgent” és que Catalunya “compte amb un president viable amb els suports suficients i que siguen quines siguen les seues idees respecte la llei, governe per a tots els catalans i treballe per a reconstruir la convivència que el procés s’ha endut per endavant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa