Diari La Veu del País Valencià
Detinguts a València tres homes que es feien passar per policies amb plaques amb l’àguila franquista

Els agents de la Policia Local de València han detingut a la zona de Marítim tres homes que presumptament es feien passar per policies amb una placa amb l’àguila franquista i d’aquesta forma robaven especialment els turistes.

Els fets van ocórrer aquest dissabte a la vesprada als voltants de la Ciutat de les Ciències, al Passeig de l’Arbereda, quan una patrulla policial de la zona va ser requerida per dos joves italians que manifestaven que els acabaven de robar tres homes que deien ser “policies”, els havien parat al carrer i els havien ensenyat una placa de “policia” dient que mostraren els seus documents i objectes que portaren damunt, explicaren els turistes.

En eixe moment, els ara detinguts van aprofitar eixa situació per a arrabassar-los els mòbils, ulleres de sol i els diners en efectiu que tenien i van marxar del lloc amb un vehicle Ford Focus.

Els agents van localitzar el vehicle i van procedir a donar-li l’alt, encara que els falsos agents feren cas omís i van emprendre la fugida per la zona amb una conducció temerària. Finalment, van ser interceptats per les unitats policials que es trobaven a la zona i van evitar així que produïra algun accident.

En ser interceptats, en un escorcoll preventiu de seguretat es van recuperar els objectes personals i els diners denunciats per les víctimes i van trobar a un dels homes una Placa-Insígnia amb la paraula ‘Espanya’ i amb l’escut de l’àguila franquista preconstitucional.

El conductor del vehicle dels falsos policies va donar positiu per consum d’alcohol. / POLICIA LOCAL DE VALÈNCIA

D’igual forma, es va detectar que el conductor tenia “símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques” o drogues, per la qual cosa se li va realitzar la prova d’alcoholèmia, en què va donar positiu. Per aquest motiu, “a aquesta persona a part d’imputar-li els delictes de robatori amb violència o intimidació i un delicte d’usurpació de funcions públiques se li afegeix un altre delicte contra la seguretat vial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa