Diari La Veu del País Valencià
Les IX Jornades Gastronòmiques arrasen a Cocentaina
RedactaVeu / Cocentaina
L’èxit participatiu de les IX Jornades Gastronòmiques de Cocentaina és tal que la majoria dels locals participants han hagut de penjar el cartell de complet, i fins i tot doblar el torn i oferir servei per a dinar i sopar, com ha sigut el cas de la proposta de Cuina Brasilera, del Centre Social Reial Blanc, o també de la Cuina d’Autor de Miquel Ruiz oferida pel Restaurant Sant Cristòfol, que va reunir, un dimecres al migdia, més d’un centenar de comensals.
Les Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants són una aposta de la Regidoria de Promoció Econòmica i l’Associació d’Hostaleria de Cocentaina per dinamitzar el sector hostaler durant els mesos d’hivern. Segons els organitzadors, s’han complit totes les expectatives gràcies a la “magnífica resposta de la ciutadania”.
Cuina, còctels i música

Altre dels encerts de les Jornades d’enguany, les quals es celebraren en l’anterior edició en el mes de maig, destaquen segons els organitzadors, el fet de “combinar plats de cullera típics de l’estació hivernal amb cocteleria i música”. A més, i sempre segons fonts organitzadores de les Jornades, en centrar-se les activitats gastronòmiques de dijous a diumenge, ha pogut participar tot el sector hostaler, restaurants, bars i pubs.

Per altra banda, i gràcies també a aquesta iniciativa, la cocteleria torna a estar de moda a Cocentaina. En aquest sentit, els locals han aprofitat per oferir suggeridores i atractives combinacions, com aperitius, ‘long drinks’ i roms cubans, amenitzats amb concerts de jazz o folc.

Cursos temàtics per a professionals

Per a arrodonir l’oferta, les jornades organitzen cursos, amb diferents temàtiques i exclusius per a professionals, amb l’objectiu que puguen millorar la seua formació i adquirir noves idees i coneixements. Segons els organitzadors, en tots els cursos “s’ha hagut d’ampliar el nombre de participants perquè ningú es quedara fora”.

Les IX Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants continuaran fins al pròxim 15 de març, per la qual cosa encara resten prop 9 dies per davant per a gaudir d’aquesta proposta que fomenta la creativitat culinària dels professionals hostalers de Cocentaina. Tot el programa complet es pot consultar en el document PDF disponible en l’enllaç que acompanya aquesta informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa