Diari La Veu del País Valencià
Llíria rememora els pioners valencians de l’aviació un segle després del primer vol

Llíria (Camp de Túria) va inaugurar aquest divendres una mostra que rememora els primers vols realitzats al País Valencià entre 1908 i 1913, a través de fotografies, plànols, retalls de premsa, maquetes i fins i tot un autèntic aeroplà de 1909. Així doncs, es compleixen 100 anys d’ençà que els pioners valencians de l’aviació es llançaren a sobrevolar els cels, com es pot veure en l’exposició ‘València aprén a volar’, una proposta de la Fundació Aèria de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Llíria, que podrà visitar-se fins al 3 de juny a l’edifici multiusos de la localitat, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

A través de 75 panells amb diversos documents gràfics, la mostra recorre tots els vols realitzats per valencians a ciutats del territori entre aquells anys, unes dates que van suposar també el naixement i engegada de l’aviació a l’Estat. Els visitants podran acostar-se a la història dels primers vols valencians del dimarts al dissabte, entre les 10.30 i les 14 hores al matí i de 17 a 20 hores a la vesprada.També podran acudir a la mostra el diumenge i els dies festius, si es concerta prèviament cita.

L’organització de l’esdeveniment realitzarà visites guiades, sense necessitat d’inscripció prèvia, per a una major comprensió de la mostra, el divendres i dissabte, i unes altres també per a grups concertats prèviament.

‘València aprén a volar’ compta amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació de València, l’Exèrcit de l’Aire, el Museu d’Aeronàutica i Astronáutica de Madrid, les Fundacions Enaire i Marquès de Dosaigües, així com d’altres entitats públiques i privades que han facilitat, amb les seues aportacions, la realització de l’exhibició.

Comparteix

Icona de pantalla completa