La Confederació Hidrogràfica del Segura aprova un desembassament "immediat" i "de socors"

L'objectiu d'aquest reg és "alleugerar" la situació dels arbres que pateixen els efectes de la sequera
/ València
6 abril 2018 01:00h
La Demarcació Hidrogràfica del Segura passa ja el quart any declarat de sequera.

La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) ha aprovat aquest divendres efectuar "un immediat desembassament de socors" durant el termini aproximat d'un mes. La decisió s'ha adoptat en una reunió amb representants de l'Alt Segura, el Segura Mitjà i el Baix Segura per a estudiar l'escenari d'escassetat d'aigua que pateix la conca i les mesures d'estalvi adoptades des de l'inici de l'any hidrològic per la Junta de Govern.

Segons ha informat la CHS en un escrit, l'objectiu d'aquest reg és alleujar la situació de l'arbrat davant l'absència de pluges a les zones baixes de la conca del Segura, que han patit especialment la falta de recursos causada per la sequera. Per això, està previst convocar a mitjan mes la Junta de Desembassament i a final d'abril la Junta de Govern, on s'avaluarà de nou la situació i el resultat de les mesures adoptades i controlades per la Comissaria d'Aigües.

A més d'aquest reg extraordinari de socors per al regadiu tradicional, l'arribada de les aigües del Tajo-Segura, després de quasi un any sense enviaments per la falta d'aigua en la conca cedent, també alleujarà la situació de les respectives zones regables. 

La Demarcació Hidrogràfica del Segura passa ja el quart any declarat de sequera, un dels períodes d'escassetat més perllongats dels últims temps. Els pantans de la conca emmagatzemen actualment 296 hectòmetres cúbics i es troben al 26% de la seua capacitat i en situació d'emergència.

next