Diari La Veu del País Valencià
L’AVL col·laborarà amb Elx per a impulsar la retolació de vies urbanes i rurals en valencià

El ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat aquest divendres un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx per a desenvolupar una sèrie d’accions adreçades a la promoció del valencià a la localitat.

Entre elles figuren “impulsar la retolació de vies urbanes i rurals en valencià, tindre una versió valenciana en la pàgina web, mantindre l’oficina de promoció del valencià o augmentar la programació cultural en la llengua pròpia”, ha informat l’AVL en un comunicat.

Així mateix, el rector de la Universitat Jaume I (UJI), Vicent Climent, ha assistit com a convidat a la sessió plenària i ha destacat que l’AVL “s’ha guanyat la confiança dels usuaris de la llengua i la seua autoritat com a institució normativa del valencià”, de manera que ha elogiat la trajectòria de la institució, la seua defensa i promoció de la llengua i la seua contribució a fixar-la.

Climent, que en maig deixarà el càrrec, ha destacat la col·laboració entre la UJI i l’AVL durant tots aquestos anys en diferents activitats, relacions que, segons ha dit, “continuaran amb la mateixa o major intensitat”.

Per la seua banda, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, ha agraït al rector “el tracte exquisit” rebut per la UJI i la seua disposició a col·laborar: “Castelló ha sigut la nostra casa i de vegades, és just dir-ho, la primera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa