Diari La Veu del País Valencià
Pedro García, l’home d’Orange Market en la direcció de RTVV
RedactaVeu / València.

La presidenta del grup parlamentari socialista en Les Corts, Ana Barceló, ha assenyalat hui que el fet que Pedro García, exdirector general de RTVV i imputat pel cas de la visita del Papa, fóra el propietari del 20% d’accions de l’empresa Orange Market suposava que “actuava com a doble agent, per part d’Orange Market i per part del PP”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “és una baula més en la cadena, perquè és clar que tots els que van intervenir en la trama Gürtel tenien un interès”.

Així, la diputada socialista ha destacat que “el PP estava allí perquè treia un benefici de les empreses d’Orange Market que, segons es desprèn dels informes policials, pagaven i finançaven irregularment el partit”, mentre que Pedro García “era un peó posat per l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, al capdavant de RTVV perquè ja venia de la trama”.

Per tot açò, Barceló ha subratllat que “era una aposta segura, perquè ja era accionista d’Orange Market, i per açò es va emportar una part substancial de el ‘mos’ que van donar els corruptes amb la visita del Papa a València”.

(EUPV): “És la trama empresarial i política d’una organització presumptament criminal: Gürtel i el PP”

Per la seua banda, el portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha denunciat que Pedro Garcia era l’home d’Orange Market en la direcció de RTVV. “Ja sabíem per les converses gravades que va demanar ser el director, i ara veiem que tenia accions d’Orange Market; per tant veiem que pretenia fer negoci per a la seua empresa, per a ell personalment, i de fet es va emportar molts diners, i per al PP, al qual finançaven il·legalment les seues campanyes. En el fons, tot açò ho pagàvem els valencians i les valencianes, perquè estava al capdavant d’una empresa pública que va fer fallida precisament pels seus contractes, per la seua mala gestió i per la seua corrupció, com en el cas de la visita del Papa”.

Blanco ha recordat que EUPV ha demanat la compareixença de Pedro García en Les Corts moltíssimes vegades, “i una i altra vegada el PP ho ha impedit, votant en contra perquè no vol que s’assumisquen responsabilitats polítiques”.

Evidentment, assegura, “els tribunals han de fer la seua tasca, i esperem que siguen jutjats i condemnats els xoriços, els lladres que ens han furtat tants milions d’euros; però volem també explicacions i assumpció de responsabilitats de Pedro García i sobretot de qui el nomenà, el va protegir i el va defensar en tot moment: Francisco Camps i també el PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa