Diari La Veu del País Valencià
Foment defensa que amb els 55 milions assignats al Pla de Rodalia es podrà avançar en les actuacions compromeses

El Ministeri de Foment ha defensat que amb els 55,75 milions d’euros (IVA inclòs) compromesos en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 per al Pla de Rodalia al País Valencià, a través d’Adif i Renfe, es podrà “avançar en les actuacions compromeses”.

Així ho ha remarcat el departament que dirigeix Íñigo de la Serna en un comunicat en el qual recorda que aquest pla inclou obres que, per les seues característiques i complexitat, “s’executaran amb caràcter plurianual i per a les quals de forma imprescindible i obligatòria s’han de realitzar prèviament els estudis i projectes necessaris, que ja compten amb assignació pressupostària”. Per tant, ha indicat que la consignació prevista en el projecte dels PGE per a aquest exercici “permet cobrir les necessitats anunciades per a 2018 pel que fa a la redacció d’estudis i projectes per a l’inici de les actuacions, així com per a l’execució de les obres compromeses”.

Foment ha indicat que, segons consta en les anualitats del Pla de Rodalia, elaborat per a ser executat entre 2018 i 2025, les partides “s’aniran incrementant en pròxims exercicis a mesura que es finalitzen els projectes i s’executen fins a completar tota la inversió compromesa”.

Aquest comunicat de Foment arriba després que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori li remetera un escrit demanant que convocara de “forma urgent” la Comissió de Seguiment prevista en el Pla de Rodalia, ja que el govern valencià considera que amb la inversió assignada caldrien 29 anys per a executar el pla anunciat per a 9.

Actuacions per a 2018

A través d’Adif, els PGE de 2018 preveuen una anualitat de 38 milions, dels quals 19,8 milions es destinaran a actuacions previstes en el Pla de Rodalia; 150.000 euros, al projecte de duplicació de via en el tram Cullera-Gandia; 386.000 euros, a la renovació i millora de línies; 1 milió, a actuacions en electrificació; 1,8 milions, a altres actius de la xarxa convencional, i 300.000 euros, a actuacions en infraestructura.

La resta, 14,5 milions, estan destinats a la millora del trajecte l’Alzina-Xàtiva de la LAV (línia d’alta velocitat). A més, es preveu invertir 5,75 milions d’euros en obres de millora i renovació d’estacions de rodalia.

Així mateix, Foment ha emfatitzat que els comptes recullen dotació per a continuar treballant, entre altres projectes, en el Corredor Mediterrani, amb 331,6 milions d’euros, en actuacions com l’adaptació de l’ample UIC (l’ample ferroviari estàndard) en el tram València-Castelló-Vandellós, dels quals 88,9 milions d’euros seran per al tram valencià.

També hi ha previstes inversions en les obres de les línies l’Alzina-Xàtiva-València i Montfort-Múrcia i per a avançar en l’impuls de la millora de la línia Zaragoza-Teruel-Sagunt com a eix estratègic del Corredor Cantàbric-Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa