Diari La Veu del País Valencià
Sala Russafa estrenarà la versió teatral del clàssic de Hitchcock, ‘Crim perfecte’, en VLC Negra

La Sala Russafa acollirà el pròxim 10 de maig l’estrena absoluta de l’adaptació teatral d’un dels clàssics cinematogràfics del gènere, Crim perfecte, dirigida per Alfred Hitchcock en 1954. La posada en escena de l’espectacle es durà a terme en el marc del certamen València Negra.

Variant lleugerament el títol, arriba Un crimen perfecto, primer treball d’una nova companyia valenciana Noir Productions, que naix per a dedicar-se al gènere negre, informa la sala valenciana a través d’un comunicat.

Cada mes de maig, la capital valenciana es tenyeix de negre per a donar la benvinguda a una nova edició del festival dedicat a la literatura d’aquest gènere, València Negra. Una cita en la qual, a més de les trobades amb escriptors i debats literaris, tenen cabuda altres manifestacions artístiques com la música o el teatre.

Sala Russafa col·labora amb el festival des de la primera edició i torna a fer-ho en la sisena, que se celebrarà del 4 al 13 de maig. En aquesta ocasió, l’escenari acollirà l’estrena absoluta de l’adaptació teatral d’un dels clàssics cinematogràfics del gènere.

La representació està formada per un equip artístic que habitualment forma part de projectes de Sala Russafa o Arden: els intèrprets Rosa López, Jaime Vicedo, Darío Torrent, José Doménech i Raquel Ortells, als quals s’uneix en la direcció i adaptació dels textos Iria Márquez.

Aquesta autora ja es va encarregar de la versió i direcció de la Soga, estrenada en la quarta edició de València Negra, que va obtenir un gran acolliment de públic i bones crítiques. Ara, novament abrigallada pel festival, Márquez ha escollit un altre gran clàssic de Hitchcock per al primer espectacle de la nova companyia.

Un crim perfecte parteix del dubte de si pot perpetrar-se un crim impossible de descobrir. I aporta la tensió dramàtica i el suspens característics del genial cineasta, a més dels seus tocs d’humor negre.

L’acció se situa a Londres, a mitjan segle XX, amb un tennista retirat que fantasieja amb com seria la seua vida si desapareguera la seua esposa, però mantinguera la fortuna d’aquesta i sumara el segur que cobraria per la mort. Amb una ment metòdica i sang freda planeja l’assassinat fins a l’últim detall.

El 10 de maig s’estrena aquesta obra, que es mantindrà en cartell una vegada haja acabat el festival, fins al 27 de maig, “allargant el deixant noir, omple de misteri, elegantment cruel, les millors trames de suspens”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa