Diari La Veu del País Valencià
Julien Temple, l”outsider’ del documental, protagonista de la pròxima edició del DocsValència

La segona edició del Festival Internacional de Cinema Documental DocsValència començarà el pròxim 26 d’abril i oferirà la projecció de quasi mig centenar d’obres de tot el món. A més, el certamen estarà marcat per l’homenatge que es tributarà al director Julien Tremp, considerat l”Orson Welles del punk’, avancen els impulsors de l’esdeveniment.

Aquest documentalista s’allunya de les modes i del cinema d’autor i opta per propostes estàtiques irreverents. L’autor anglés oferirà una classe magistral el 27 d’abril al Col·legi Major Rector Peset, destaquen des del festival en un comunicat.

Julien Temple és autor dels documentals sobre The Clash (New Year’s Day’77) i The Sex Pistols (There’ll Always Be An England) i un dels autors de videoclips més prestigiosos del món. De fet, ha gravat amb The Rolling Stones, Ray Davis, Paul McCartney i Blur.

DocsValència oferirà en les tres seccions competitives –Panorama, Mirades i Fragments– una vintena d’obres valencianes i de la resta de l’estat espanyol, que optaran per ser les millors per al jurat independent.

En la secció Panorama, les obres que competeixen pretenen mostrar la riquesa i multiculturalitat del món explicant històries de la gent. Participen per a optar a aquest guardó nacional Donkeyote, de Chico Pereira; Indestructible. L’ànima de la salsa, de David Pareja; Judas, de Raúl Capdevila; Pani. Dons, drogues i Kàtmandu, de Raúl Gallego, i Verabredung, de Maider Oleaga.

En Mirades, la secció de llargmetratges valencians, els documentals que competiran són Crossroads de Paco Roca; Seguridad a la Encrucijada, de Miguel Perelló; Els subversius, de Milers Roston; Experiment Stuka, de Pepe Andreu i Rafa Moles; Owino, de Javier Marín, i The Cut, d’Ernest José Sorrentino i María Andrés Pérez. Deu documentals valencians i nacionals optaran pel reconeixement de DocsValència en la secció Fragments.

Els jurats de la segona edició del festival estan integrats per Eva Vizcarra, Cristina Abril i Ricardo Macián, en Panorama; Maite Ibáñez, Laura Pérez i Carles Xavier López, en Mirades, i Teresa Cebrián, Carmen Velasco, Miquel Ramos, en Fragments.

El festival de cinema documental DocsValència també és una trobada per a gaudir de les millors obres que es projecten a tot el món. Per açò, Global Docs brindarà durant tota la setmana Garzón/Assange. El jutge i el rebel; Creuer dels somnis; El meu bosc secret; El repte; Entre els homes de bé; Gent xicoteta. Arbres grans, i La llibertat del diable.

Hi haurà també projeccions especials, com El Cuerno, que servirà per a obrir el festival en el Centre del Carme el dijous 26 d’abril; l’obra Obey Giant, presentada per Movistar +; Els Antifeixites –prevista per a l’1 de maig i que comptarà amb una taula redona amb experts en l’eclosió de l’extrema dreta a Europa– i I’m Burning.

Espai de formació

DocsValència recorda que no és solament un festival d’exhibició, sinó també una plataforma que serveix per a enfortir la indústria audiovisual del gènere documental, així com per a oferir un espai per a la formació.

Les seus on es desenvoluparan les diverses activitats són La Filmoteca, el Centre del Carme, el Col·legi Major Rector Peset, el Centre Cultural La Nau, l’Octubre CCC i Docs a la Plaça, una carpa per a gaudir del millor cinema a l’aire lliure que s’instal·larà enfront de la Llotja.

Comparteix

Icona de pantalla completa