Diari La Veu del País Valencià
Puig anuncia l’inici del procés de reversió de la Marina per a abans de l’estiu

Després de la fi del contracte amb la Ribera i la incorporació d’aquest departament a la gestió pública, arriba el torn de la Marina. Ho va avançar aquest dimecres la consellera Carmen Montón i ho ha confirmat aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha anunciat que “en les setmanes vinents, abans de l’estiu, obrirem el procés definitiu de negociació amb la concessionària –Marina Salut– per a resoldre el contracte de forma anticipada”.

“Anirem rescatant les concessions sanitàries a mesura que vagen acabant i que es produïsquen situacions especials”, ha afirmat Puig. No obstant això, el president ha remarcat que aquest procés de reversió, com va ocórrer amb el departament de la Ribera, es durà a terme “sempre des del diàleg amb totes les parts i la mirada posada en la millor qualitat de la prestació assistencial i amb els pacients com a centre de tot aquest procés”.

Així ho ha asseverat Puig en la sessió de control, en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, sobre quines són les pròximes accions previstes per a revertir la resta de concessions administratives, després de la “fita” que ha suposat la “fi del model Alzira”.

En aquest sentit, Puig ha remarcat que la voluntat és recuperar la gestió pública directa de tots els departaments de salut, però ha insistit que aquests processos s’han de dur a terme “amb racionalitat i seguretat jurídica, com així s’està fent”. Per tant, ha insistit que ara s’iniciarà el diàleg per a recuperar la gestió de l’àrea de salut de la Marina i ha afegit que “els ajuntaments i entitats locals de la zona han manifestat la seua voluntat que així siga, circumstància que no es produeix en altres departaments de salut”.

Comparteix

Icona de pantalla completa