Diari La Veu del País Valencià
El PSPV i Guanyar Alacant comencen a negociar aquest dijous la investidura d’Eva Montesinos

El grup municipal del PSPV a l’Ajuntament d’Alacant iniciarà aquest dijous, 5 d’abril, a les 17h i amb el grup de Guanyar Alacant, les negociacions per a tractar de tancar un acord d’investidura perquè Eva Montesinos es convertisca en la nova alcaldessa de la ciutat, després de la dimissió de l’alcalde, el socialista Gabriel Echávarri.

Cal recordar que Echávarri està previst que renuncie a la seua acta dilluns que ve, 9 d’abril, després del seu doble processament pel suposat fraccionament de contractes en Comerç i per l’acomiadament d’una treballadora temporal de l’Ajuntament, cunyada del portaveu del PP d’Alacant, Luis Barcala.

Segons han confirmat a Europa Press fonts municipals, les converses amb l’oposició per a sumar els 15 vots, majoria absoluta de la corporació alacantina, començaran demà a les 17 hores amb Guanyar Alacant.

Per part de la formació d’esquerres acudiran a la cita el portaveu Miguel Ángel Pavón i les edils Julia Angulo i Marisol Moreno. A més, estaran acompanyats pel portaveu de la Mesa de Coordinació de Guanyar Alacant, Guillermo Armengol. Així mateix, les fonts consultades han assegurat que per a demà també estarien citats els regidors de Compromís.

Des de Ciutadans han negat tindre una cita tancada per a demà i han advertit que fins que Echávarri no dimitisca no s’asseuran a negociar la seua possible substitució per Eva Montesinos.

La socialista Eva Montesinos necessita sumar un mínim de 15 vots per a ser investida alcaldessa, ja que en cas contrari l’Alcaldia passaria a les mans del partit més votat en les eleccions de 2015, que va ser el Partit Popular. El PSPV compta amb sis regidors; Guanyar Alacant, cinc; Compromís, tres; Ciutadans, cinc, i el PP, huit. Els altres dos són els no adscrits Nerea Belmonte, ex de Guanyar, i Fernando Sepulcre, ex de Ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa