Diari La Veu del País Valencià
Educació oferirà més de 14.400 places gratuïtes per a l’alumnat de dos anys el curs 2018-2019

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat que el curs 2018-2019 hi haurà més de 14.400 places escolars gratuïtes per als xiquets de dos anys a les 485 aules de les escoletes municipals, les 134 aules de les escoles d’Infantil i Primària i les 116 aules d’aquest tram d’edat de les escoletes de la Generalitat.

“Amb aquesta mesura tripliquem per al curs vinent el nombre de places gratuïtes per a Infantil de dos anys amb un total de 735 unitats entre centres d’Infantil i Primària, escoletes de la Generalitat i escoletes municipals. És important fomentar l’escolarització en aquest tram educatiu per a incidir en el desenvolupament dels xiquets i les xiquetes valencians”, ha destacat el conseller Marzà.

El període d’admissió de l’alumnat de dos anys a les aules dels centres d’Infantil i Primària i de les escoletes de la Generalitat per al pròxim curs serà del 17 al 24 de maig. El període d’admissió a les aules de dos anys de les escoletes municipals el fixa cada municipi.

Centres d’Infantil i Primària

El pròxim curs hi haurà 35 aules més de dos anys gratuïtes a les escoles valencianes. En concret, 15 més a la demarcació d’Alacant, 7 més a la de Castelló i 13 més a la de València. Aquestes aules eren inexistents i es van crear per part del govern del Botànic a partir del curs 2015-2016 amb la intenció d’anar garantint de forma progressiva la igualtat d’oportunitats per a les famílies a l’hora de decidir si volen matricular els seus fills en aquest tram educatiu no obligatori.

Aquest curs hi ha 99 aules de dos anys gratuïtes a les escoles, que augmentaran fins a 134 el pròxim curs. En total s’hi oferiran 2.412 places d’aquestes característiques.

Escoletes de la Generalitat

La Generalitat compta actualment amb una xarxa de 39 escoletes gratuïtes de primer Cicle d’Infantil (0-3) a tot el territori valencià. Hi ha 21 escoletes de la Generalitat a la demarcació d’Alacant, 7 a la de Castelló i 11 a la de València.

D’aquestes escoletes hi ha un total de 116 unitats educatives específiques de dos anys, 63 a la demarcació d’Alacant, 22 a la de Castelló i 31 a la de València.

Escoletes municipals

Una novetat rellevant per al pròxim curs és que totes les aules de dos anys de les escoletes municipals també seran gratuïtes. Cal destacar que hi ha 248 escoletes municipals en el tram 0-3 al territori valencià, amb un total de 485 unitats. D’aquestes escoletes, 59 estan a la demarcació d’Alacant, 21 a la de Castelló i 168 a la de València.

“Mitjançant les aules gratuïtes de dos anys a les escoletes municipals, gràcies a les ajudes que concedirem directament des de la Generalitat i que cobrirem en la seua totalitat, comptem amb 9.700 places per a xiquets i xiquetes de dos anys, que completen i augmenten substancialment l’oferta global fins a 14.432”, ha explicat el conseller Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa