Diari La Veu del País Valencià
El professorat interí convoca vaga per als dies 24, 25 i 26 d’abril

La Coordinadora de Professorat Interí (CPI) i l’STEPV han acordat convocar una vaga per als dies 24, 25 i 26 d’abril per a exigir a la Conselleria d’Educació que es duga a terme un pacte d’estabilitat que “realment garantisca la continuïtat del treball d’aquest col·lectiu després de les oposicions massives anunciades per l’administració”.

La comunicació de les 13.000 places que es convocaran entre 2018 i 2021 es va produir el juliol passat en premsa sense negociar-se prèviament, just després de les jornades que l0STEPV i la CPI van convocar en la Conselleria, segons indiquen les entitats. “Aquest anunci està generant, des d’aleshores, molta inquietud i intranquil·litat en el col·lectiu perquè aquest sistema no garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant”, adverteixen.

l’STEPV va exigir la negociació d’un pacte d’estabilitat per a fer realitat aquesta garantia de continuïtat en el treball i, malgrat que la Conselleria va acceptar negociar-lo, la seua proposta no garanteix la continuïtat en el treball després de les oposicions massives.

Per això, a més, la CPI ha organitzat la concentració de 24h als jardins de la Conselleria d’Educació d’aquest dimarts 3 d’abril: “Dia simbòlic per al col·lectiu perquè es va signar el nefast acord de professorat interí en 2013, que finalment va ser tombat pels tribunals atenent el recurs de l’STEPV i d’una llarga lluita de vagues i mobilitzacions durant dos anys”, expliquen.

Més d’un centenar de docents interins han participat en diverses activitats, com ara xarrades sobre la consolidació del personal interí, la situació del pacte d’estabilitat i les possibilitats jurídiques per a millorar la situació, entre d’altres. Cal destacar que la Conselleria va decidir tancar les portes del recinte a les 16h, per la qual cosa les persones concentrades van haver de continuar la jornada reivindicativa a les escales de la Direcció Territorial d’Educació, a l’avinguda de Gregorio Gea de València, i a passar la nit allí.

Comparteix

Icona de pantalla completa