Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM amplia a més de 500 m2 l’espai destinat a programes educatius i culturals

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ha ampliat el seu espai dedicat a programes educatius en 200 metres quadrats. Així, passa a disposar d’una superfície de més de 500 metres quadrats en una mateixa planta que permetran organitzar nous tallers didàctics i activitats adreçades a tots els públics per al coneixement i la difusió de l’art modern. La nova sala, on se situava fins fa poc l’antiga galeria 3, se suma a l’aula ja existent destinada als tallers i a l’IVAMLab, de manera que crea “un gran espai per a desenvolupar les activitats de divulgació artística del museu”, destaca la institució cultural a través d’un comunicat.

Amb aquest augment de l’espai, l’IVAM reforça propostes com ara els tallers educatius per a escolars, que s’organitzen de dimarts a divendres durant tot el curs escolar; els tallers per a famílies, que tenen lloc el diumenge al matí; els tallers impartits per artistes o per professionals de diferent perfil; el curs d’introducció a l’art modern i contemporani, i les visites didàctiques a les exposicions a càrrec de persones rellevants de la cultura o les visites guiades del dissabte i el diumenge.

Innovació educativa

L’IVAM subratlla que és “especialment receptiu amb projectes d’innovació educativa”, com el que recentment ha dut a terme el CEI L’Anunciació de València. L’alumnat de tercer de l’ESO va presentar un treball d’expressió corporal i dansa creativa en les galeries on s’exhibeix la mostra L’eclosió de l’abstracció, en una reflexió sobre les dualitats solitud-relació, llibertat-opressió, silenci-soroll, llums-ombres, vida-mort, l’alegria, els trajectes vitals i la identitat. Vora 400 persones, entre alumnat, professorat i famílies, van assistir a la mostra.

El programa educatiu de l’IVAM segueix comptant en 2018 amb el suport de la Fundació La Caixa, que fa possible que vora 10.000 escolars de totes les edats es beneficien de les visites i tallers que tenen com a objectiu acostar l’art a la societat. El museu manté, així mateix, el suport de Caixa Popular, que sufraga visites guiades a les exposicions, tallers didàctics per a col·lectius socials i altres visites al museu adreçades a diferents sectors, com ara persones majors, col·lectius desfavorits o persones amb discapacitat.

L’IVAM reforça així la seua definició del museu com a institut, com un centre dedicat a treballar en la pedagogia museística perquè el públic de totes les edats descobrisca i s’acoste a l’art modern.

Comparteix

Icona de pantalla completa