Diari La Veu del País Valencià
El projecte de llei dels Pressupostos Generals de l’Estat deixa fora el transport metropolità de València

El projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 no preveu cap partida per al finançament del transport metropolità en l’àrea de València malgrat destinar un total de 283,7 milions a aquesta finalitat. Uns diners que van a parar a Madrid, Barcelona i Canàries.

En concret, el programa de subvencions i suport al transport terrestre preveu transferències corrents a les comunitats per un import de 283,69 milions, que acabaran en el Consorci Regional de Transports de Madrid (126,89 milions), l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (109,3 milions) i la comunitat de Canàries (47,5 milions)

L’Autoritat de Transport Metropolità de València ja va demanar la subvenció –abans anomenada contracte-programa– que el govern estatal atorga a les xarxes de transport d’altres grans ciutats com Madrid o Barcelona i xifrava la quantitat exigible en 38 milions d’euros, una quantitat “indispensable” per a aconseguir un dels grans objectius en les xarxes de transport: la integració tarifària.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat d'”intolerable” que els PGE no incloguen la subvenció a l’Autoritat Metropolitana de Transport de València i ha demanat al PP i Ciutadans que “rectifiquen immediatament” el seu suport als comptes, ja que si no ho fan “seran coresponsables de la ignomínia que pateix València”.

També la tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez, ha manifestat en Twitter després de conéixer l’absència d’aquesta subvenció que “el PP i Ciutadans no respecten València” perquè “no aporten ni un euro al transport públic valencià”.

La setmana passada, l’alcalde de València, Joan Ribó, advertia que “seria un escàndol” que els PGE no tingueren aquesta partida perquè “és un element fonamental” per al transport en l’àrea metropolitana. “Si estan els de Madrid o Barcelona, seria un escàndol que no apareguera València”, va dir en aquell moment.

Comparteix

Icona de pantalla completa