Diari La Veu del País Valencià
El PP designarà abans de l’estiu el seu candidat a l’Alcaldia de València

La direcció estatal del PP designarà abans de l’estiu els seus candidats per a l’Alcaldia de València i Madrid, dos feus clau davant les eleccions municipals de 2019 en els quals governa l’esquerra des de 2015, segons han informat fonts del partit. En ambdues ciutats hi haurà renovació, atés que fa tres anys Rita Barberá va encapçalar la llista valenciana i Esperanza Aguirre ho va fer per Madrid.

En el cas de València, les perspectives es presenten complicades per les presumptes irregularitats i casos de corrupció, des de la branca valenciana del cas Gürtel al cas Imelsa. De fet, el PP municipal està implicat en l’anomenada operació Taula, que investiga si el grup va blanquejar 50.000 euros en la campanya de 2015.

L’únic regidor del PP a València no imputat en aquest cas és Eusebio Monzó, que es va presentar com a independent en la llista de Rita Barberá fa tres anys. El president de la gestora del PP en la ciutat i diputat autonòmic, Luis Santamaría, va admetre fa uns dies que li agradaria ser el candidat del PP a l’Alcaldia, unes declaracions que no han sentat molt bé en la direcció del PPCV encapçalada per Isabel Bonig.

El cap de cartell per a València haurà de comptar amb l’aval de la direcció estatal del partit, que no es encetarà aquesta tasca fins que no passe la Convenció Nacional que el partit celebrarà a Sevilla els dies 6, 7 i 8 d’abril. L’exconseller valencià i actual portaveu en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, ja s’ha descartat per a encapçalar la llista del partit.

En maig de 2015, el PP va presentar a València a Rita Barberá, que va guanyar les eleccions però sense majoria absoluta. El cap de llista de Compromís, Joan Ribó, la va substituir al capdavant de l’Alcaldia desbancant el PP després de 24 anys en el poder amb els vots dels socialistes i de València en Comú.

Frenar l’avanç de Ciutadans

En les eleccions autonòmiques i municipals de 2015, el PP va perdre alcaldies importants i ara tracten de recuperar el terreny perdut i frenar en la mesura del possible que l’avanç del partit d’Albert Rivera, que creix especialment en els nuclis urbans. Per a açò, cada vegada més veus en el PP creuen que cal tindre preparats els equips per a recórrer fins a l’últim racó del territori i que les cares noves puguen donar-se a conéixer.

Comparteix

Icona de pantalla completa