Diari La Veu del País Valencià
El PPCV es personarà en tots els jutjats que investiguen els comptes de PSPV i Bloc

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana es personarà en tots els jutjats de l’estat espanyol que investiguen el suposat finançament il·legal del PSPV i del Bloc, segons ha indicat a EFE la secretària general del (PPCV), Eva Ortiz. Diversos jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm investiguen el suposat finançament il·legal del PSPV i del Bloc entre els anys 2007 i 2011 per possibles delictes electorals, de falsedat, prevaricació i malversació.

La dirigent popular ha afirmat que “és hora” que el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Bloc, Enric Morera, “diguen la veritat” i “prenguen responsabilitats polítiques immediates” davant la possibilitat que el finançament dels dos partits “va estar adulterat durant anys”.

Ortiz ha qualificat en un comunicat de “gravíssimes” i “preocupants” les investigacions que s’estan desenvolupant en quatre jutjats diferents i que “evidencien que el PSPV i Compromís podrien haver anat dopats” a les eleccions de 2007.

“Han enganyat els valencians”, ha indicat la dirigent popular, per a qui el País Valencià, els militants i votants del PSPV i del Bloc i tots els valencians “no es mereixen dos responsables polítics la versió dels quals res té a veure” amb el que es va coneixent, i que davant aquest “escàndol” es “llaven les mans”.

Per a Ortiz, això no se soluciona “amb una xicoteta comissió interna” en el PSPV ni “tancant-se en el despatx” de la presidència dels Corts”. Per això, ha instat la segona autoritat del país, Enric Morera, a explicar l’actuació del seu cap de gabinet (Lluis Miquel Campos) i a Puig a explicar “com s’ha finançat el PSPV” i com actuava el exsecretari de Finances José Cataluña.

La secretària del PPCV ha posat l’accent en el fet que PSPV, Compromís i Bloc “s’han passat anys atacant altres partits, quan, segons apunten les investigacions publicades, la seua casa podria haver sigut un laboratori d’operacions poc clares”.

Comparteix

Icona de pantalla completa