Pep Bonet presenta hui el Festival PhotOn a l'IVAM

Exposició 'All imperfect things' del 6 de març al 25 de maig
5 març 2014 01:00h
Fotos: Pep Bonet. 'All imperfect things'.
RedactaVeu / València

PhotOn Festival València 2014
 
Aquest treball forma part d'un projecte col·lectiu de Noor images, agència de la qual és fundador, i Nikon. Bonet comenta que és enriquidor treballar amb altres companys. Compartir temàtiques però treballant des de diferents punts de vista i execució. Insisteix en la idea de treballar sobre temes que afecten la societat. Mostrar realitats sense jutjar-les i crear projectes educatius.
 
En aquesta exposició, Pep Bonet ha documentat la vida de diversos transvestits i transsexuals en les comunitats de Rio de Janeiro i Fortalesa. Bonet afirma que, malgrat el creixement econòmic en la dècada dels 90 i els grans avanços en diferents sectors, segueixen mantenint-se moltes xacres i problemàtiques socials com la pobresa, la delinqüència, la violència i alts nivells de corrupció.
 
Un cas greu és la discriminació a les minories, i entre aquestes la situació dels transvestits i transsexuals. Éssers humans que no se senten identificats amb el seu gènere biològic de naixement i decideixen transvestir-se o inicien un procés de canvi de sexe. El rebuig per part de la societat, la falta d'oportunitats i drets legals d'aquestes minories els obliga a recórrer a la prostitució com a manera de vida.
 
Es tracta d'un treball realitzat en profunditat, amb rigor i molt de respecte cap a una realitat humana tan complexa i difícil.next