Diari La Veu del País Valencià
Ábalos garanteix que el PSOE actuarà amb contundència encara que el finançament il·legal haja prescrit

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat que si hi ha indicis de finançament il·legal al PSPV en la campanya electoral de 2007 la direcció federal no es quedarà de braços plegats. “Des de la nostra perspectiva, és el mateix que estiguen prescrits o no. Nosaltres actuarem amb contundència, si pertoca”

Així ho ha manifestat en una entrevista concedida a Europa Press en relació a la investigació judicial pel presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc entre els anys 2007 i 2011 que porten en l’actualitat jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid.

“És un fet que afecta clarament el projecte polític i els valors que defensem. A nosaltres ens és igual si són de la casa o no ho són. Quan es fa malament, es fa malament”, ha indicat Ábalos, que ha demanat esperar a veure “de què va” la investigació, perquè s’hi va assabentar per les informacions periodístiques.

Preguntat sobre quina ha sigut la reacció a Ferraz, Ábalos ha explicat que es va posar en contacte amb el seu homòleg valencià, José Muñoz, per a conéixer què en sabien i li van traslladar que han obert una investigació interna.

“M’han dit que ho miraran absolutament tot, estan molt interessats i nosaltres des d’ací tampoc ens desvincularem d’aquesta qüestió”, ha agregat.

Puig: “Tot el suport a l’acció de la justícia”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha demanat esperar que “s’aclarisquen” els fets, encara que confia que durant eixos anys s’actuara d’una manera correcta. “Tinc confiança, però si en algun cas hi ha hagut alguna situació irregular s’assumiran les responsabilitats”, ha subratllat.

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, abans de visitar les confraries de la Setmana Santa Marinera de València. En ser preguntat per si en el PSPV “s’han falsejat factures”, ha insistit que el partit “no té més coneixement” dels fets que el que s’ha publicat als mitjans de comunicació perquè “en cap cas la justícia s’ha dirigit al PSOE”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita aquest dijous a una de les confraries de la Setmana Santa Marinera de València. / EFE

Puig ha puntualitzat que la formació donarà “tot el suport” a la justícia i a la policia perquè “s’esclarisca si hi ha hagut algun comportament erroni fa més d’una dècada”. En el cas que així siga, ha subratllat que “s’assumiran totes les responsabilitats”.

“Nosaltres donem una resposta nítida i tolerància zero als comportament irregulars i la corrupció política. L’única cosa que necessitem és tindre la informació adequada i prendre les decisions”, ha assenyalat abans de recordar que el PPCV ha actuat com a denunciant i “ha judicializat la qüestió”.

“Ni ataquem els jutges, fiscals, la policia ni els periodistes, que era la tàctica del PP”, ha apuntat. El líder socialista també ha indicat que el PSPV ha creat una comissió de recollida de dades per a veure “si hi ha algun element” que puguen aportar quan la justícia ho demane.

Comparteix

Icona de pantalla completa