Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Compromís rebutgen els pressupostos de l’Estat perquè són un pla de supervivència per a Rajoy

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018. Abans que es coneguera aquest projecte, els partits valencians han valorat el fet que el govern espanyol fera aquest pas després d’obtindre el suport de Ciutadans, encara que li falten vots per a poder traure’l endavant al Congrés dels Diputats.

Així, el portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha afirmat aquest dimarts que el govern estatal “no té un pla pressupostari”, sinó que planteja uns PGE “per a sobreviure en el poder”. Per la seua banda, el síndic de Compromís Fran Ferri ha assenyalat que els pressupostos generals espanyols són “un pegat” en matèria de pensions i “una rentada de cara” per als líders del PP i Ciutadans, Mariano Rajoy i Albert Rivera.

Després de la Junta de Portaveus en les Corts, el també subsecretari general del PSPV ha assegurat que hui el País Valencià “es juga molt” perquè té “moltes coses pendents”, al mateix temps que ha assenyalat que és habitual per a aprovar els pressupostos “utilitzar totes les armes” polítiques.

Isabel Bonig ha indicat que espera que “[els PGE] s’aproven com més prompte millor perquè totes les inversions generals a la Comunitat Valenciana, i altres qüestions que arrepleguen, puguen tirar endavant”. Ha assenyalat directament a Compromís, expressant que “tenen una oportunitat d’or per a treballar de veritat pels interessos dels valencians”. “Després, que no es lamente que els bascos són més llests”, ha agregat.

Sobre aquest tema, Fran Ferri ha qüestionat si els plantegen que “han de votar amb els ulls tancats” i ha denunciat aquest “xantatge”. A més, ha indicat que s’ha demostrat que els PGE són “com si s’apunten números en una paret” que després s’esborren i l’important és la seua execució.

Per la seua banda, el diputat de Ciutadans, Juan Córdoba, ha destacat que “per fi s’acaben les retallades i les pujades d’impostos” i ha valorat que el govern espanyol ha acceptat mesures plantejades per la seua formació com “una baixada d’impostos significativa per als treballadors i els pensionistes i una pujada del 2% per a les pensions mínimes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa