Diari La Veu del País Valencià
La Unió denuncia per intent d’agressió representants de l’Associació d’Afectats per la Xylella

La Unió de Llauradors ha presentat una denúncia, a través del seu representant a la Marina Baixa, davant la Comandància de la Guàrdia Civil d’Altea contra alguns representants de l’Associació d’Afectats per la Xylella a Alacant (Axfa) per intent d’agressió i suposades coaccions contra el seu secretari comarcal.

Així ho assegura la Unió de Llauradors en un comunicat on també expliquen que els fets van ocórrer el 5 de març davant les portes de l’Oficina Comarcal de la Conselleria d’Agricultura a Callosa d’en Sarrià. Allà se celebrava una reunió informativa amb membres de la Comissió Europea, representants del Ministeri i la Conselleria d’Agricultura, membres d’Organitzacions Agràries i altres entitats relacionades amb el sector.

En eixir de la reunió, persones “clarament identificades amb distintius d’Axfa i Asaja-Alacant” es van dirigir cap al representant de la Unió –el secretari comarcal de l’organització a la Marina Baixa– amb “gestos d’agredir-lo amb les mans i amb pals” i “insultant-lo contínuament en un context de gran pressió”. A més, les persones allà concentrades van envoltar el secretari comarcal, de manera que “va haver d’intervindre la Guàrdia Civil per a evitar ser objecte d’agressió física per part dels denunciats”, afirmen en la nota de premsa. L’organització agrària ha acompanyat aquest comunicat d’un vídeo on es mostren els fets ocorreguts eixe dia.

La Unió remarca que “tothom té dret a expressar les seues opinions”, però sempre “dins dels límits pacífics que els assistents a aquella reunió van vulnerar el passat dia 5”. L’organització també indica que “no va veure cap d’eixes persones que van intentar agredir el seu legítim representant manifestant-se el dilluns davant la ministra a Alacant o Torrevella, quan és qui té la facultat de poder traslladar a les autoritats comunitàries les demandes dels afectats i, si s’escau, modificar el pla”.

No obstant això, cal remarcar que també la ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, va defensar aquest dilluns a Alacant la tala dels exemplars d’ametlers afectats per Xylella fastidiosa.

Comparteix

Icona de pantalla completa